| 2016. december. 23. | 1 perc olvasás

Fontos döntések születtek az év utolsó közgyűlésén

Az esztendő utolsó közgyűlésén több napirendi pont is várt a képviselőkre, ahol ez is eldőlt, hogy ki irányítja majd az elkövetkezendő öt esztendőben a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.-t, mint ügyvezető igazgató.

A képviselőtestület több fontos kérdést tárgyalt illetve szavazott meg csütörtökön, ahol a személyi kérdések mellett, napirendre került többek közt a soproni strandok és a fürdő üzemeltetése, a West üzletház további sorsa, egy sopronbánfalvi utca elnevezése, a soproni kerékbilincs bevezetése is. 

Pataki András
Pataki András
fotó: Leczovics Zsolt

A képviselőtestület személyi kérdésekről döntött, ahol eldőlt, hogy a három pályázó közül a Pro Kultúra Nonprofit Zrt. ügyvezető igazgatójának Pataki Andrást választották, aki eddig a Soproni Petőfi-színház jelenlegi vezetőjeként tevékenykedett. 

A központ gyermekkonyha élére Vischy Gábort választották meg, akinek a megbízatása öt évre szól. 

A Soproni Kommunikációs Központ Kft. ügyvezető igazgatójának a leköszönő Hajnal Sándor utódjaként Harka Zoltánt választották a képviselők. 

West üzletház
West üzletház
fotó: Nagy Nicko László

A soproniakat már régóta foglalkoztatta, hogy mi lesz a sorsa a West üzletháznak, ami már jó ideje lakatlan, valamint a városképet is erősen rontja, lévén hogy az omladozó építmény a forgalmas városba vezető út mellett található. A képviselők döntöttek, az épület elbontásra kerül, a helyére egy zöld parkot illetve gépjármű parkolókat terveznek.

Városunkban a kerékbilincsel kapcsolatos ügyeket a jövőben a Sopron Holding intézi majd, derült ki a közgyűlésen, ahol elhangzott az is, hogy a külföldi rendszámos autósok sem ússzák meg majd a büntetést,hiszen csak akkor veszik le majd az autójukról  a zárat, ha kifizették a büntetés díját. 

Továbbra is a Soproni Vízművet kérte fel a képviselőtestület a soproni strandok és a fürdő üzemeltetésére.

Sopronbánfalván egy eddig névtelen utca a Perge-malom köz elnevezést kapta. 

A képviselőtestület döntött a polgármester és az alpolgármester jövőbeni javadalmazásnak megállapításáról is, valamint a hivatali dolgozók béremeléséről, melyhez külön forrást biztosítanak a jövő évi költségvetésben.

Legnépszerűbb cikkek