| 2024. február. 20. | 1 perc olvasás

Fontos egészségügyi kérdéseket tárgyaltak az Alzheimer Cafe előadásán

A védőoltások fontossága a védekezésben volt a témája 2024 második Alzheimer Cafe programjának. Minden hónap 3. keddjén rendezik meg azt a közösségi eseményt, amely a demenciával és Alzheimerrel élők nehézségeire és azok kezelésére hívja fel a figyelmet. A szervező, Sütő Teréz igyekszik mindig érdekes témákat felvetni a hallgatóságnak.

A februári Alzheimer Cafe meghívott vendége dr. Berkesné dr. Ács Gabriella tiszti főorvos volt, aki előadásában kiemelte:


„Nemcsak a gyerekkorban beadott védőoltások fontosak, hanem a későbbiekben sok betegséget megelőzhetünk, ha kikérjük orvosunk véleményét a lehetőségekről. Főleg az időseknek javasolt például az influenza elleni védőoltás beadása.”


Emellett szó volt még az egészségmegőrzésről és az idősek egészségét veszélyeztető témákról is.

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen jelen volt Filep Márk önkormányzati képviselő, aki kiemelte, mennyire fontos az Alzheimer Cafe több éve sikeres társadalmi szerepvállalása. A minden hónapban megrendezett találkozó nemcsak az időseknek fontos, akik részt vesznek rajta, hanem mindenki számára érdekes témákat boncolgatnak.

Fotó: Griechisch Tamás

Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítványának elnöke elmondta:
"Az Alzheimer Café fő küldetése az információátadás, hogy az emberek kapjanak segítséget, és ne érezzék egyedül magukat. Az előadások mellett az egyik legnagyobb sikernek örvendő program a senior tánc, ami már évek óta működik, és egyre népszerűbb az idősek körében." 

Fotó: Griechisch Tamás

A következő hónapok témái között szerepel a baleseti megelőzés, illetve az elsősegélynyújtás lehetőségei. Várják az érdeklődőket minden hónap 3. keddjén a Megyeházán.

Legnépszerűbb cikkek