| 2019. október. 25. | 2 perc olvasás

Fontos eszközt kapott a Soproni Mentőállomás

Mellkaskompressziós géppel gazdagodott a Soproni Mentőállomás. A 4,7 millió forint értékű eszközt pénteken adta át az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány az állomás dolgozóinak. Az új generációs gép nagymértékben hozzájárulhat Sopron és környéke mentésbiztonságához.

Részletesen bemutatták az átadón az eszközt, ami hasznos eleme lesz az állomásra tavaly novemberben érkezett mentőorvosi járműnek.

- Ezt a gépet az újraélesztés során tudjuk használni, például az eszköz nélkül, emberi erővel megkezdett mellkaskompresszió kiváltására – világított rá dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete vezetője. - Így felszabadul egy ember, illetve ezzel mozgó járműben is lehet hatékonyan végezni újraélesztést – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A mellkaskompressziós gépet az Országos Mentőszolgálat Alapítvánnyal közösen vásárolta az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány a lakosság támogatásának köszönhetően. A soproni alapítvány 2002 óta támogatja a környék mentőállomásait. - Ebben az elmúlt 17 évben nagyságrendileg 45 millió forintot sikerült Sopron és Lövő mentőállomásának támogatására költeni – emelte ki Lükő Péter, az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány titkára. - Ez a magas értékű orvostechnikai eszközöktől kezdve téli gumiig, ruházatig sok mindent felölel. A komoly segítségeket leginkább az állampolgárok adójának 1 %-ból tudtuk megvalósítani – hangsúlyozta.


fotó: Griechisch Tamás

Az átadón Sopron önkormányzatát dr. Farkas Ciprián polgármester képviselte, aki méltatta az alapítvány munkáját és az azt támogató civilek önzetlenségét. - Az a polgári magatartás, amikor egy civil szervezet ilyen mértékű felelősséget vállal a közösség iránt, becsülendő – emelte ki. - Ugyanis azt mutatja, hogy ők azon dolgoznak, hogy minél többet nyújthassanak a közösségnek.


fotó: Griechisch Tamás

Az átadó után a résztvevők megtekintették a Soproni Mentőállomást, amely számos eredménnyel büszkélkedhet: például hogy a benne szolgáló gépjárművek átlagéletkora rendkívül alacsony.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek