| 2020. július. 7. | 2 perc olvasás

Fontos fejlesztések valósultak meg Kópházán

Kormányzati támogatással három jelentős fejlesztés valósult meg Kópházán közel 50 millió forint értékben. Fejlesztették a művelődési házat és külterületi utak újultak meg több sikeres pályázat eredményeként.

Megújultak a vizesblokkok, három termet klimatizáltak és fűtéskorszerűsítés is megvalósult a kópházi művelődési házban a Magyar Falu Program keretében 15 millió forint értékben. A beruházást kedden Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője is megtekintette, és több más jelentős fejlesztést is átadtak a látogatás alkalmával.


fotó: Griechisch Tamás

Ilyen elkészült fejlesztések a Szőlőhegyen megvalósult útfelújítási munkák is. A terület szolgálta Kópháza lakosságának bor és zöldségtermelését, az utak pedig a nagy forgalom miatt megrongálódtak, így szükséges volt a felújítás.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

- Húsz centiméteres aljzattal erősítettük meg mindhárom utunkat és erre került rá egy 10 centiméteres murva réteg – osztotta meg velünk Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere. - Ez azt jelenti, hogy gyalogosan, kerékpárral és egyéb közlekedési eszközökkel is biztonságosan, komfortosan járható most ez az út – fűzte hozzá.

A térség országgyűlési képviselője úgy látja, hogy Kópháza folyamatosan fejlődik, és a település intézményei népszerűek, és a kormányzati támogatásnak köszönhetően a külterületek is jól megközelíthetőek. 


fotó: Griechisch Tamás

- Nagyon sokat fejlődött a Szőlőhegy elődöm, Firtl Mátyás idejében is, ezért nagy öröm számomra, hogy most 13 millió forintból újabb, több mint egy kilométer hosszú útszakasz tudott megújulni itt – hívta fel erre a figyelmet Barcza Attila. - Ezáltal sokkal elérhetőbbé és bejárhatóbbá váltak ez a terület – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

A most átadott fejlesztések összesen közel 50 millió forint kormányzati támogatással valósultak meg három projekt keretében. A konzorciumi útfejlesztés több mint 13 millió forintos értéke mellé egy 5 millió forintos gépbeszerzés is társult, és minisztériumi zártkerti pályázati forrásból is megújult egy útszakasz.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek