| 2021. február. 12. | 1 perc olvasás

Fontos információ a Wiener Neustadtba ingázóknak!

Wiener Neustadt városa tájékoztatást adott ki ingázók (beutazók) részére: mindenki, aki külföldröl utazik be a városba, a beutazáshoz szükséges negatív tesztigazolást, illetve egyéb beutazási dokumentumokat haladéktlanul meg kell, hogy küldje a megadott email címre - olvasható a Mehrsprachige Beratung Facebook-oldalán.

Kiket érint?
Mindenkit, aki Wiener Neustadt (város, nem járás) területére utazik be. (pl. ingázók, üzleti úton lévök, orvosi idöpontra beutazók, stb.)
Nem csak azoknak kell megküldeni, akik beutazás után végzik a tesztet (24 órás szabály), hanem mindenkinek! Javasoljuk, hogy ha bizonytalan, hogy az Ön munkahelye még a város vagy már nem: kérdezze az üzemi tanácsát vagy a munkáltatóját.

Mikortól érvényes?
Mostantól. Dátum nincsen megadva, de javasoljuk, hogy akik a héten (10-e óta) utaznak, azok küldjék meg már a hétre vonatkozó tesztet és dokumentumokat.

Mit kell megküldeni?
- Negatív covid-tesztet (antigén vagy PCR teszt) vagy ennek orvosi igazolását. Sajnos azok esetén is ez kell, akik már átestek koronán vagy már be lettek oltva.
- Egyéb beutazási dokumentációt, amely feljogosít a beutazásra: munkáltatói igazolást, üzleti út dokumentumait, orvosi igazolást orvosi idöpontról). Alapvetöen azokat a dokumentumokat, amelyeket a határon bemutatnak, hogy milyen kivétel alapján tudnak Önök beutazni.
- Karantén esetén végzett tesztet (karantén feloldó teszt) is
- Nem kell a városnak megküldeni: beutazási nyilatkozat

Milyen rendszerességgel?
A tesztelésnek megfelelöen hetente, illetve aki ritkábban utazik, annak minden új teszttel.

Hova kell megküldeni?
Kizárólag emailben lehet megküldeni:
[email protected]

A hivatalos német nyelvű információ ide kattintva érhető el. 

Legnépszerűbb cikkek