| 2023. május. 15. | 1 perc olvasás

Fontos információk a SZÉP-kártyával kapcsolatban

Már csak két és fél hétig lehet teljes összegben felhasználni a Szép-kártyákra tavaly október 15-ig feltöltött juttatásokat. Május 31-e után ugyanis egy egyszeri, 15 százalékos díj terheli a bennragadt összegeket. Április elején még több mint 20 milliárd forintnyi ilyen, korábban feltöltött pénz volt a számlákon.

Sopronban is gyakran használják a SZÉP-kártyákat. A munkahelyi juttatásként kapható SZÉP-kártyák népszerűek a vendéglátóipari egységekben és a turizmus más szegmenseiben is.

A korábbi három zsebből egy lett, ami azt jelenti, hogy egy nagy számlán adódtak össze a feltöltött összegek – erről Fata László juttatási szakértő nyilatkozott a hirado.hu-nak.

Azokat az összegeket, amelyeket tavaly október 15-e előtt töltöttek fel a munkáltatók a kártyákra, május végéig lehet elkölteni adómentesen.

Hozzátette: amennyiben valaki nem használja fel ezeket a régebbi összegeket, akkor május 31-e után ennek az értéke 15 százalékkal csökkenni fog. „Ha valakinek 100 ezer forintja van, amit nem költött el, akkor az május 31-e után 85 ezer forint lesz, de továbbra is elérhető majd ez az összeg” – magyarázta a szakértő, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenki ellenőrizze, maradt-e régebbi fennmaradó összege a kártyáján. Ezt bárki megteheti a szolgáltatója weboldalán.

Kép forrása: kormany.hu

 

Legnépszerűbb cikkek