| 2022. december. 21. | 1 perc olvasás

Fontos kérdésekben döntöttek az év utolsó közgyűlésén

Az idei esztendő utolsó közgyűlését tartotta meg szerdán Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, amelyen fontos kérdésekben döntött a képviselő-testület.

A közgyűlés döntött többek között a jövő évi ülésnapok meghatározásáról, valamint a SOSZI igazgatójának helyettesítéséről. A Soproni Szociális Intézményben a vezetői teendőket ideiglenesen Joós Bernadett látja el 2023. január elsejétől a jelenlegi igazgató, Péli Nikoletta távollétéig.

A képviselők rendkívüli közgyűlés keretében szavaztak továbbá a gyermekétkeztetés díjtételeiről, mert az Európát sújtó infláció és a megnövekedett költségek miatt korrekciót kellett eszközölni.

 

Fotó: Griechisch Tamás

A közgyűlésen mindezek mellett döntés született a költségvetési rendelet módosításáról, valamint a város és az STKH Kft. közötti bérleti szerződés megszüntetéséről, mivel a Harkai úti szemétlerakó telepen hulladéklerakás már nem történik, a terület utógondozásához a meglévő helyett pedig egy új szerződés megkötése indokolt.

A napirendi pontok között szerepelt továbbá a víziközmű-szolgáltatás állam általi átvételéhez szükséges további döntések meghozatala is, amely a jelenlegi szolgáltatás fejlesztése szempontjából jelent hosszú távon garanciát.
 

Fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek