| 2019. szeptember. 17. | 1 perc olvasás

Fontos kérdésekről tárgyalt Sopronban dr. Pintér Sándor

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a városvezetés meghívására érkezett kedden Sopronba. A felek áttekintették, hogy milyen eredményeket ért el az önkormányzat az elmúlt időszakban és tárgyaltak azokról a célkitűzésekről is, amelyeket szeretnének végrehajtani az elkövetkezendő években.

- Egyértelmű számunkra, hogy eredményes időszakot zárt Sopron - szögezte le dr. Pintér Sándor belügyminiszter a találkozó kapcsán életre hívott sajtótájékoztató elején. - Gazdasági fejlődést is elkönyvelhet magának és ezen túl a közbiztonság és a közrend is példamutató lett. Jó a lakók szubjektív biztonságérzete és reményeink szerint idén még kevesebb bűncselekmény fog történni, mint az elmúlt időszakban. Elmondhatom, hogy 2010 óta élhetőbb lett ez a város - emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

- Tudjuk jól, hogy Sopronban többen élnek, mint a bejelentett lakossági létszám - hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. - Ehhez képest a rendőrség évről-évre jobbnál-jobb statisztikai adatokkal örvendeztet meg minket. A város kihívásokkal néz szembe, hamarosan becsatlakozunk az ország gyorsforgalmi úthálózatába és nemsokára elkeződik a Fertő-part fejlesztése, valamint számos más kivitelezés, amelyeknek köszönhetően kijelenthető: Sopron lenüdletben van! - fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

A felek megegyeztek abban: törekedni kell ezeknek a tendenciáknak a megőrzésére, illetve lehetőség szerint a fejlesztésére is. Így áttekintették, hogy miképpen tudja a városvezetés a lehető leghatékonyabban felhasználni a Modern Városok Program nyújtotta lehetőségeket. Ezen kívül pedig új célkitűzést is tettek: azért, hogy a 48-as laktanyát ismét valamilyen módon hasznosíthassák a polgárok, elhatározták, hogy létrehoznak egy munkacsoportot, amely kidolgozza azt a tervet, ahol találkoznak a lokálpatrióták vágyai mindazzal, amit az állam képvisel.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek