| 2020. január. 22. | 1 perc olvasás

Fontos nemzetközi siker

A Sopron Basket óriásit játszva, megverte a francia Lyon együttesét 67-53-ra az Euroliga 11. játéknapján.

Gyors kosárváltás indította az első negyedet. A Lyon vette át ezután az irányítást, de Brooks egy hármassal lenyugtatta a kedélyeket. Ezt követően pontatlanul játszott mindkét csapat, a következő percekben, számos tiszta helyzet kimaradt hazai és vendégoldalon is. Soproni kosárral zárult az első etap, Dupree villant, hazai vezetés 18-14.

A második negyedet ismét Dubree indította egy szép akció végén. A franciák az első negyedhez hasonlóan nagy elánnal játszottak, szoros védekezésre volt szüksége a Sopronnak. Gáspár Dávid együttese növelte előnyét, Fegyverneky 2+1-es akciója után 29-19-re módosult az állás. A Lyon agilis játéka sem volt elég ahhoz, hogy közelebb férkőzzön a magyar bajnokhoz, 37-26-al vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A szünet után Jovanovic adta meg az alaphangot, majd Brooks újabb külső dobással vétette észre magát. A vendégek trénere időt is kért. Rendkívül harcosan játszott a Sopron, sok labdát szereztek a hazaiak. Azonban a Lyon újfent növelt a tempóján, a kezdeti előny ahogy jött úgy el is illant, így ezután Gáspár Dávid kért időt. A kis pihenő jól is jött, az eddig szürkébben játszó Határ talált be. Sajnos ezután már akadozott a támadójáték, csak a kemény védekezés miatt tudta őrizni előnyét a hazai gárda. 

A negyed első felében bekeményített a francia együttes, közelebb zárkóztak a Sopronhoz. Fegyverneky 2+1-es akciója után azonban ismét több mint 10 pont volt a differencia. A nézősereg buzdítása mellett lelkesen, sokat küzdve játszott a hazai együttes. A záró szakasz második felében Jovanovics percei következtek. A légiós mind védekezésben, mind támadásban domináns teljesítményt mutatott. Az utolsó egy percet vastapssal telt, a Sopron Basket újabb remek játékkal diadalmaskodott a nemzetközi porondon.

Sopron Basket-Lyon 67-53

Legnépszerűbb cikkek