| 2019. szeptember. 3. | 2 perc olvasás

Fontos sikerrel kezdődött a Soproni Egyetem idei tanéve

Megtartotta tanévnyitó tanácsülését a Soproni Egyetem. Az idei évben a Benedek Elek Pedagógiai Karának ünnepsége volt a központi tanévnyitó, hiszen ez a kar két jubileumot is ünnepel. 120 évvel ezelőtt indult az óvodapedagógiai oktatás Sopronban, és 60 évvel ezelőtt elindult a diplomát adó képzés a Benedek Elek Karon.

Ünnepélyes bevonulással kezdődött a tanévnyitó a Soproni Egyetemen. Az eseményen Prof. Dr. Náhlik András, az intézmény rektora elmondta: ez a tanév azért fontos az egyetem számára, mert a beiskolázás kiemelkedően sikerült. - Mintegy 12 százalékkal nőtt idén a felvett hallgatók száma a tavalyi eredményhez képest – emelte ki Prof. Dr. Náhlik András. - Karonként ez változó, a legjobb eredményt a Benedek Elek Pedagógiai Kar érte el, itt közel 30 százalékos hallgatói létszámemelkedést tudtunk elérni. Ennek a karnak a tevékenysége kedves az egyetem számára, például jelentősen fejlődik a képzéskínálata is – fejtette ki.

Az ünnepségen Dr. Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja hangsúlyozta: a kar idén két fontos jubileumot ünnepel, ezért ez egy ünnepi tanév az intézmény számára. - A városban 120 évvel ezelőtt indult el a rendszeres óvodapedagógus képzés, akkor még gyermekkertésznői tanfolyam néven – idézte fel Dr. Varga László. - Azonban egy másik évfordulót is ünnepelünk: 1959-ben, 60 évvel ezelőtt kezdte meg tanulmányait az első olyan évfolyam, amely már felsőfokú oklevelet kapott. Úgyhogy ebben az évben Szabados Lászlóra, az első igazgatóra és a tantestületre emlékezünk. Október 3-án tartunk egy emlékülést, amelynek egyik középponti gondolata ez lesz: fontos a karnak az elődök öröksége, ugyanis ez az egyik erősségünk – világított rá.

A Soproni Egyetem összesen több mint ezer hallgatóval kezdi meg a tanévet, közülük több mint 400-an a Benedek Elek Pedagógiai Karon folytatják tanulmányaikat. A rendezvényen Dr. Fodor Tamás polgármester is köszöntötte a jelenlévőket, és beszédében kiemelte: az elsősök a lehető legszebb szakmát választották, hiszen a jövő generációját nevelhetik. - A hivatás, amelyre önök vállalkoztak, életre szóló – emelte ki Dr. Fodor Tamás. - Mint pedagógusok, a legnagyobb értékkel, a legkisebbekkel foglalkoznak majd – fűzte hozzá.  

Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is. Az ünnepség az elsősök eskütételével és az emlékdiplomák átadásával zárult.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek