| 2019. január. 12. | 1 perc olvasás

Fontos SKC győzelem

Az első negyedben megszerzett előnyét jól tartotta a mérkőzés további részében a Sabáli-legénység, megérdemelt hazai siker született a Pécs ellen.

A tizedik helyezett világos mezes Sopron KC a hatodik PVSK-t fogadta a férfi NB I 15. fordulójában. Godron és Horti pontjaival indult az összecsapás, mindkét center 4-4 egységgel kezdett. Warner is szórt két duplát, Budimir azonban egy triplával egyenlíteni tudott. Takács Norbert kapta el a fonalat, két távoli találatával 20-13-ra lépett el az SKC, eredményes támadójátékkal nyitottak a hazaiak. Meg is nyerték a nyitó játékrészt 25-16-ra. 

A második felvonás első perceiben tartotta kiharcolt előnyét a Sopron, A Sabáli-legénység tudott újítani, Gordon és Wiggins találataival egy 11-4-es szakasz után futottak a vendégek, amivel tetemes, 17 pontos előnyt építettek ki a negyed közepére. A vendégek leblokkoltak Budimirék, sorra hagyták ki a helyzeteket. A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, a soproniakat a 18 pontos Warner húzta, a mecsekaljaiak oldalán Budimir 17-nél pontnál járt. Tartotta tíz pont fölötti előnyét a hazai gárda. A záró etap is kiegyenlített játékot hozott, tartotta magát a Pécs, de minden zárkózási kísérletre volt válasza a soproniaknak. Ciric második hárompontosával. próbálta közelebb hozni a vendégeket, és az utolsó 3 percre 10 pont alá szűkült a különbség a baranyaiak. Jól reagált a házigazda a házigazda, nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából az SKC - gyakorlatilag végig vezetve húzták be az összecsapást Warnerék, amivel 7-8-ra javították mérlegüket a bajnokságban. Sopron KC -  Pécsi VSK-Veolia 83-74

Címkék: SKC

Legnépszerűbb cikkek