Fontos témák az októberi közgyűlésen

  2020. október 29. - www.sopronmedia.hu

November 27. és 2021. január 6. közötti időszakban a teraszokat mentesítik a közterület használati díj fizetése alól, többek közt erről is döntöttek az októberi közgyűlésen. Összesen 13 előterjesztés került a képviselő-testület elé a rendes és a rendkívüli ülésen. A csütörtök délutáni közgyűlésen szóba került többek között a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj odaítélése és egy pályázat is az illegális hulladéklerakó helyek felszámolásáról.

A rendes közgyűlés keretében 9 napirendi pontot vitattak meg.

Dr. Farkas Ciprián előterjesztésében tárgyalták a 2020. évi közbeszerzési terv módosítását. Az évi közbeszerzési tervbe bekerültek az eddig nem szereplő, de új igényként megjelenő közbeszerzési eljárások, mint például a Zichy-Meskó Palota és a Russ-villa megújításának kivitelezése.

A Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat is odaítélték. Az ösztöndíjra idén 16 érvényes pályázat érkezett, amelyeket főként a tanulmányi teljesítmény alapján bíráltak el. A vissza nem térítendő támogatást idén 5 pályázó, Csigó Ábel, Sipos Bence, Nátrán Adél, Horváth Ábel és Mentes Alexa Dóra nyerték el.

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Simon István alpolgármester előterjesztésére szóba került a soproni fürdők működtetési és támogatási szerződésének módosítása. A fürdőüzemeltetés 2020. évi önkormányzati támogatását a pandémiás helyzet miatti bevételcsökkenés és az energiaárak emelkedése miatt, a közgyűlés döntése alapján 63 millió forinttal megemelték.

fotó: Griechisch Tamás

A rendes közgyűlést követő rendkívüli ülésen arról döntött a közgyűlés, hogy a város pályázatot nyújt be a Belügyminisztérium által meghirdetett „Tisztítsuk meg az Országot!” című felhívásra, ezzel kötelezettséget vállalva a pályázat keretében megjelölt illegális hulladéklerakó helyek felszámolására és teljes hulladékmentesítésére.

A képviselők szavavaztak a helyi vállalkozók járványügyi helyzetben fennálló gazdasági nehézségeinek kompenzálásáról is. A témában két döntés is született: Sopron Megyei Jogú Város pályázatot hirdet a soproni székhelyű vállalkozások számára, mely alapján lehetőségük nyílik az adventi vásárban felállítandó faházak ingyenes használatba vételére, illetve 2020. november 27. és 2021. január 6. közötti időszakban a teraszokat mentesítik a közterület használati díj fizetése alól.

A rendkívüli ülésen tárgyalták, hogy az M85-ös gyorsforgalmi „Sopron-kelet – Fertőrákos csomópont” szakaszának átadását követően jelentős többletforgalom várható a Pozsonyi úton. Ennek csökkentése érdekében a Mély utat országos mellékúttá alakítanák.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...