| 2020. szeptember. 24. | 1 perc olvasás

Fontos témák az őszi közgyűlésen

Összesen 12 előterjesztés szerepelt a képviselő-testület szeptemberi rendes és rendkívüli ülésén. A közgyűlés jelentős témája volt többek közt a közösségi közlekedésre vonatkozó pályázat is.Újabb 30 millió forintos forrást különítenek el a költségvetésből a védekezéssel kapcsolatban felmerülő önkormányzati kiadásokra, valamint bővül a Százszorszép Bölcsőde.

A rendes közgyűlés keretében 10 napirendi pontot vitattak meg. Többnyire technikai jellegű kérdések merültek fel, melyeket magasabb rendű jogszabályi változások folytán kellett átvezetni az önkormányzati rendeleteken, jogszabályi rendszeren.

Felülvizsgálták az építményadóról szóló önkormányzati rendeletet, hatályon kívül helyezve a reklámhordozók építményadóját. A közgyűlésen tájékoztatás hangzott el a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2019. évi tevékenységéről és beszámoló a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2019. évi tevékenységéről.

Az előterjesztések között szerepelt egy Fehér út környékén található közterület elnevezése Szántó Róbert utcára, melyre Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke tett javaslatot, ezt később Hagymaburok utcára módosították.

Sopron Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődék vezetésére új pályázatot írtak ki és megválasztották a Soproni Zsinagógáért Közalapítvány felügyelőbizottságának tagját.

Dr. Farkas Ciprián polgármester előterjesztésében tárgyalta a közgyűlés a „helyi, autóbusszal végzett személyszállítási feladatok” pályázati kiírását. 2019-ben eredménytelenül zárult a pályázati kiírás, idén ezt megismétlik annak érdekében, hogy 2021-től a pályázat nyertese már szerződés mentén szolgáltathassa a soproni közlekedés feltételrendszerét. Dr. Simon István alpolgármester kiemelte: elégedettek a Volánbusz szolgáltatásával, de új pályázók jelentkezésére is nyitottak. 

A rendkívüli közgyűlésen szóba került a „Vízi közművek Energiahatékonyságának Fejlesztése” tárgyú pályázathoz megkötött konzorciumi együttműködési megállapodás módosítása és a Sopron Megyei Jogú Város 2020. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester előterjesztésében.

Legnépszerűbb cikkek