| 2022. március. 26. | 3 perc olvasás

Fordulatos csatában minimális vereség

Nagyot küzdve, de hullámzó teljesítményt nyújtva, igazán jól csak a 2. félidő elején játszva, a lepattanó harcot 47-27-re elveszítve, drámai küzdelemben 1 ponttal kikapott az SKC Zalaegerszegen

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 85-84 (23-21, 20-20, 24-23, 18-20)
Zalaegerszeg, férfi NB I, 1000 néző
V.: Praksch, Tőzsér, Pozsonyi

ZTE: WILSON 27/6, Takács M., DE COSEY 19/9, BARNETT 14/3, Horti 2
Cs.: Parks 15/3, HOLTON 8, Révész, Németh Á.
Edző: Emir Mutapcic

SOPRON KC: Mack 13/6, MYERS 19/3, SITKU 5/3, FORD 12/6, Montgomery 10
Cs.: Borisov 16/3, FAZEKAS 6/6, Takács N. 3/3, Supola
Edző: Kostas Flevarakis

Fotó: wolfibela.hu

A mérkőzés elején a soproni csapat Teyvon büntetői, Mack betöréses kosara és Quincy ziccere révén kettesével, a hazaiak Wilson tripláinak köszönhetően hármasával szerezték a pontokat. Aztán a hazai irányító két duplát is “bevert”, 4 perc elteltével az is állhatott volna az eredményjelzőn: Wilson-SKC 10-6. Szép akció végén E. J. zsákolt nagyot, majd Marci dobott egy szép triplát, Milos pedig egy betöréses duplával “szállt be”, 7-2-vel visszavették a vezetést, közben Montgomerytől egy látványos szerelésre is futotta. Hazai időkérés után De Cosey dobott triplát. A negyed hajrája nagy dobópárbajt hozott, 2 ponttal a hazaiak nyerték a nyitóetapot.

Látványos játékkal indult a 2. etap, bár Barnett hármasától szívesen eltekintettek volna, Marci viszont szép zsákolással igazolta, hogy egyre inkább kezdi felvenni az élvonal ritmusát. Hazai oldalon Parks lépett elő, hármasára Quincy felelt triplával, tartotta pár pontos előnyét a ZTE. Ez a szakasz közepén Wilson szerencsés kosarával 7-re nőtt, amin Csabi egy szép triplával faragott. A srácok próbáltak kicsit szigorítani a védekezésen, ami bizonyos fokig működött is, de ahogy egy hete a Kaposvár, most a ZTE játékosai is több lepattanót visszaszereztek a mi palánkunk alatt. A csapatot ekkor E. J. tartotta versenyben. A félidő hajrájában Csabi újabb hármasával 2-re zárkóztak. De Cosey is beemelt egy hármast, bő 20 másodperccel a félidő vége előtt. Erre Kostas időt kért és felküldött egy “lliliputi” ötöst – Mack, Teyvon, Csabi, Norbi és Milos. Az egy akcióra bevetett szokatlan, alacsony szerkezet bejött, a félidő ugyanis Norbi hármasával ért véget.

Wilson duplájára Mack révén hármassal feleltek a 3. etap elején, majd Teyvon erőszakos betörés utáni kosarával fordítottak. Mack újabb hármasa után időt kért a hazai szakvezetés, remek 8-2-es másfél percet “repesztettünk”, és ez a srácokat elkísérő szurkolóinknak is jól hallhatóan tetszett. Hazai időkérés után Quincy is betalált távolról, ezek a percek, a játék, a dobóforma a 13-as sikersorozatban nyújtott játékra emlékeztetett. Teyvon betöréseivel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, akiknél leginkább De Cosey jeleskedett. A szakasz közepén 2 eladott labdánk után 1 pontra feljöttek a hazaiak. Teyvon főszereplővé vált, újabb kosarat szerzett, majd a túloldalon személyit és ezt vitatva – talán kissé szigorúan – technikait is kapott, ráadásul ez a 4. hibája volt. Ellenfelük fordított, de Mack révén próbáltunk tapadni a ZTE-re, kár, hogy 2 büntetőt is kihagyott. A szakasz végén is több pattanót szedtek vissza a hazaiak a palánk alatt, Parks és Barnett révén 5 ponttal elléptek. A negyed E. J. zsákolásával és 3 pontos hazai vezetéssel zárult.
 

Fotó: wolfibela.hu

A záróetap elején támadásban egyénieskedtett az SKC, az ellenfél betöréseit pedig nem tudták megállítani, így 8 ponttal elléptek az egyre magabiztosabb hazaiak. Milos próbált “ébresztőt fújni” egy vagy 9 méteres triplával, de újabb ZTE-támadópattanó és fault következett, s egy technikai Kostasnak. A szakasz közepén pontatlanokká váltak a hazaiak, s ekkor a lepattanókat is megkaparintotta a Sopron. Sőt Quincy a támadóoldalon is szedett egyet és 3-ra hozta vissza a csapatot, Teyvon pedig 3 büntetőt értékesítve egyenlített. De Cosey triplájánál “nyelte be” a labdát a hazai gyűrű, a hajrára “feltámadó” Milos 1-re visszahozta csapatot 2 perccel a vége előtt. De Cosey-t nem tudták tartani, Teyvon viszont - 38 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt - triplával egalizált. Újabb hazai támadópattanók után, 9 másodperccel a befejezés előtt, Horti dobhatott büntetőket, de csak a másodikat dobta be, Kostas időt kért. Mack dobása kimaradt, így a ZTE győzött.
 

Legnépszerűbb cikkek