Fordulatos mérkőzésen értékes győzelem

Fordulatos találkozón a harmadik negyed közepén még 10 pont fölötti előnye volt az SKC-nak az Oroszlány elleni szezonnyitón, ám az ellenfél fordítani tudott, és egészen a hajráig vezetett. A végjátékra azonban új erőre kapott a csapat, és győzelemmel kezdte a szezont! A sikerből a csapat fiataljai is kivették részüket, minden pályára lépő játékos szerzett kosarat.

Sopron KC – MVM OSE Lions 86-80 (22-20, 20-17, 17-27, 27-16)
Sopron, férfi kosárlabda NB I A,  800  néző
V.: Kapitány, Török, Makrai
SKC: HALÁSZ 8/6, MYERS 16/6, Boriszov 15/3, SITKU 6/6, MONTGOMERY 14
Cs.: Werner 4, Ford 7/3, SUPOLA 7/3, Takács 6/6, Csendes 3
Edző: Dzunics Braniszlav
MVM-OSE Lions: IHRING 9/3, MILISZAVLJEVICS 15/6, Carev 5/3, MINCSEV 14/6, Molnár M 6
Cs.: Tóth B.,RUJÁK, 15/15, Dorogi, Parrish 15/3, Garamvölgyi 1
Edző: Sebastjan Krasovec

Soproni hármassal kezdődött a találkozó, amely kellőképpen felvillanyozta a közönséget már az első percekben. Egy kisebb gólcsend után a vendég oroszlányiak kezdték el a pontgyártást, de sikerült faragnia a hátrányból a soproniaknak. 12-16-nál időt kért Braniszlav Dzunics, a kis szünet pedig megtette a hatását, a negyed utolsó perceiben remek lendülettel kosárlabdáztak a hazaiak, így megfordítva az állást.

A második etap eleje nem sikerült túlságosan pontgazdagra, de a találkozó továbbra is izgalmas maradt. Egy jobb periódus után meglépett az SKC, a nagyszünetre ötpontos soproni előnnyel mehettek a felek.

A fordulás után kicsit megtorpant az oroszlányi csapat, miközben Borisov négy pontot is berámolt, hamar időt kellett kérnie a vendég trénernek. Egy ideig úgy tűnt, hogy állandósul a differencia, de megtalálta a játékát az OSE, amely elsősorban Ruják tripláinak köszönhetően visszakapaszkodott háromra. Hiába a soproni időkérés, Ruják tarthatatlan volt és egy újabb hármast süllyesztett el, ezzel kiegyenlített a csapata. A negyedet Minchev dudaszós hármasa zárta.

Myers és Halász is távolról volt sikeres, hamar fordított az SKC.  Az utolsó öt percre 68-70-ről fordultak a csapatok. Kicsivel több mint egy perccel a vége előtt öt hazai pont érkezett zsinórban, 79-74-nél kért időt az oroszlányiak mestere. Bár tíz másodperc volt vissza, még feljött 82-80-ra a vendégegyüttes, de higgadtan büntetőztek a hazaiak, akik így egy kiélezett összecsapást tudtak behúzni a szezonnyitón. SKC  - OSE 86-80

A Sopron legközelebb jövő szerdán játszik. Akkor a nagy rivális, a  Falco Szombathely lesz az ellenfél.

Képek forrása: SAKC.hu

Címkék: SKC

Legnépszerűbb cikkek