| 2019. április. 25. | 1 perc olvasás

Forgalomkorlátozás kerékpáros verseny miatt

Április 28-án, most vasárnap, 28. alkalommal kerül megrendezésre a „Fertő tavi kerékpáros maraton verseny”, amely 10.00 órakor indul Fertőmeggyes (Mörbisch) községből. A versenyzők a Fertő tó megkerülése után szintén Fertőmeggyesen érnek célba.

A nemzetközi versenynek az elmúlt két és fél évtized gyakorlatának megfelelően a Páneurópa-Piknik határátkelőnél, továbbá a Sopron-Balf-Fertőboz-Hidegség-Fertőhomok-Hegykő Fertőszéplak-Fertőd útvonalon magyarországi szakasza is van, amelyen rendőrségi ill. polgárőr-biztosítás mellett - akár hosszabb ideig tartó - forgalomkorlátozások várhatók.  

Mivel 2017-ben halálos kimenetelű versenybaleset is történt, a rendőrségi biztosítás az idén az eddigieknél szigorúbb lesz és a kereszteződéseket, körforgalmakat hosszabb ideig is lezárhatják. 

A legtöbb lakost érintő forgalomkorlátozásra a Páneurópa Piknik határátkelőnél, Sopronban a Sopron Pláza lámpás csomópont - Virágvölgyi körforgalom - Pozsonyi úti (Fertőrákos, Fertő tó) körforgalom - Rákosi utcai lámpás kereszteződés - Balfi úti körforgalom pontokon kell számítani a 10.15 és 11.45 óra közötti időszakban.

A szervezők kérik az érintett lakosokat, főleg azokat, akik 2019. 04. 28-án vasárnap délelőtt Sopronból a Páneurópa Pikniknél Ausztriába, ill. a Virágvölgy, Fertőrákos, a Fertő-tó, valamint Balf irányába, ill. onnan Sopronba indulnak, hogy a várható forgalomkorlátozásokra mindenképpen legyenek tekintettel! 

Borítóképünk: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek