| 2020. július. 3. | 1 perc olvasás

Forgalomterelés lesz hétfőtől a Csengery utca felújítása miatt

Útfelújítási munka kezdődik Sopronban a Csengery utca vasúti híd és a Kőszegi – Csengery utca körforgalom között. A kivitelező tájékoztatása szerint az első héten mozgó forgalomterelés mellett a régi aszfaltot felmarják és a szegélyeket elbontják. Ezt követően az építési munkák idejére a Csengery utca csak egy sáv lesz használható, amit egyirányúsitanak a város irányába.

A városból a kórház előtt a Győri úton lehet majd kijutni, a kifelé irányuló forgalmat arra terelik. Az útfelújítás második hetétől a Harka felől érkezők sem hajthatnak be a Kőszegi - Csengery utca körforgalomhoz, őket már a Kőszegi úti - Felsőbüki Nagy Pál utcai körforgalomnál a város felé terelik és egy kisebb kerülővel tudnak majd kijutni a városból. Minden kritikus ponton sárga alapú terelőtáblák mutatják a helyes irányt. Kérik, hogy a terelőtáblák utasításait fokozott figyelemmel kövessék.


A kivitelező térképe

A hétfőn kezdődő útfelújítás kapcsán megújul a Csengery utca egy kritikus szakaszának az aszfaltburkolata, új szegélyeket fognak lerakni és a buszmegálló is a térkövezés helyett, egy teherbíróbb bazaltbeton burkolatot kap majd.

A város és a kivitelező a munkát a nyári szabadságok idejére ütemezte, hogy a forgalomban minél kisebb legyen a fennakadás, azonban torlódásokra így is számítani kell. A kivitelező igyekszik a felújítást mielőbb befejezni, de legkésőbb augusztus 31-én egy szebb, kényelmesebb útszakaszt fog visszaadni a közlekedőknek.

Legnépszerűbb cikkek