| 2021. augusztus. 23. | 1 perc olvasás

Forint75 - Tizenkét hónapos versenysorozatot hirdetett a jegybank

Idén ünnepeljük Magyarország nemzeti fizetőeszköze, a forint bevezetésének 75. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 hónapon át tartó versenysorozatot hirdetett Forint Hősök Tere címmel.

Az MNB, a 2022 márciusában megnyíló Pénzmúzeum, valamint a Pénziránytű Alapítvány gondozásában elinduló kezdeményezés célja, hogy a középiskolások és felsőoktatási hallgatók egy éven keresztül, minden hónapban egy adott forintcímletre és meghatározott pénzügyi témakörökre fókuszáljanak.

A játéksorozat az online térben, a forint75.penziranytu.hu weboldalon zajlik majd, ahol a részvevők nemcsak az aktuális hónap nyereményjátékában vesznek részt, hanem folyamatos aktivitással esélyük lesz a nagyjából ezer ajándék mellett a végső fődíjak elnyerésére is – közölte a jegybank.

A versenyre két kategóriában lehet jelentkezni: a Középiskola elnevezésű kategóriában 14 és 22 éves, magyarországi középfokú oktatási intézményben aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező, nappali tagozaton tanuló diákok nevezhetnek. A Felsőoktatás nevű kategóriában pedig 18 és 28 év közötti, magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok vehetnek részt.

A minden hónapban egy adott forintcímletre és meghatározott pénzügyi témakörökre épülő kvízsorokat a megadott határidőig lehet kitölteni. Amennyiben a játékos szeretne részt venni a fődíjakért folytatott játékban, legkésőbb 2021. december 31-ig regisztrálnia kell, és az addig rendelkezésre álló kérdéssorokat is ki kell töltenie, valamint összességében mind a 12 kérdéssort szükséges kitöltenie a játék végéig. Egy játékos egy regisztrációval egy kvízsort csak egyszer tölthet ki. Az első forduló augusztus 23-án indult.

A kvízről további információ a forint75.penziranytu.hu oldalon található.

A történelem során a forint többször is használatban volt idehaza, legutóbb a második világháború után, 1946. augusztus 1-jén vezették be ismét az 1945-1946. évi hiperinflációt követően, a pengő helyett.

 

Borítókép forrása: hungarytoday.hu

Címkék: verseny

Legnépszerűbb cikkek