Forralt borral a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonáért

Habár az adventi vásár idén elmarad, a Soproni Lions Club forralt boros standja idén is várja az érdeklődőket a Liszt Központ előtti téren. Az itt befolyt összeget idén a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonának ajánlják fel.

Közel 30 éve a Soproni Lions Club egyik fő bevétele a karácsonyi vásárban árusított forralt bor, amelyet Sopron borászainak adományából, speciális recept alapján készítenek. Az ebből befolyt összeget minden évben jótékony célra fordítják: idén a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonát ajándékozzák meg. 

A járványügyi korlátozások miatt az adventi vásár idén sajnos elmarad, de ennek ellenére, a szabályok betartásával a Club meg tudta szervezni a már hagyománnyá vált forralt bor árusítást. 
- A járványügyi korlátozások miatt nehezebb dolgunk volt idén, de sikerült a Liszt Cafeval megegyezni, és közösen megoldást találni. Mi adjuk a bort, a receptúrát, a bevétel pedig a fogyatékos gyermekek számára megy. Ügyelünk a maszkviselésre, a távolságtartásra, és az innivalót csak elvitelre adjuk.
Aki ebből a finom forraltborból szeretne hazavinni, az tegye meg, és ezzel is támogatja ebben a nehéz helyzetben még nehezebb helyzetbe került gyermekeket. Ha nem is lesz akkora bevételünk, mint az előző években, úgy gondoltuk, hogy a kicsi is nagy segítség idén – mondta el Nagy Tamás, a Soproni Lions Club alelnöke. 

 

A standnál nem csak bort, hanem teát, puncsot, és süteményeket is lehet vásárolni.  A vakok és gyengénlátók által készített kis ajándékok is helyet kaptak. Ezek megvásárlásával őket lehet támogatni. 

A Soproni Lions Club standja a Liszt központ előtt, a hét minden napján, délután 3-tól este 7-ig várja a forraltbor kedvelőit.   

Legnépszerűbb cikkek