| 2017. november. 13. | 1 perc olvasás

Fotókiállítás a Macskakőben

Novemberben új kiállítás sorozatot indít a Macskakő Gyermekmúzeum a Szent György utcában. Fiatal alkotóknak, művészeknek kínál bemutatkozási lehetőséget a múzeum a közösségi termében. Fogadják szeretettel a BEMUTATKOZOM sorozat első alkotóját Kozák Mártont, aki november 17-én varázslatos állat és természetfotókkal érkezik a Macskakőbe.

Rengetegen ingáznak nap, mint nap Kozák Márton autóbuszvezetővel a Sopron környéki településekről a városba és vissza, de csak kevesen tudják, hogy a dénesfai fiatalembert valódi szenvedélye nem az országutakhoz köti. A természetvédelmi technikusként az erdészeti szakközépiskolában végzett Mártonnak 15 éves korától a természetfotózás a hobbija. Szabadidejében legszívesebben az Iván környéki erdőket járja és a megfelelő pillanatra vadászik: - Mivel mindig az erdőn voltam, jó kapcsolatba kerültem az erdészettel – avat a részletekbe a 1990-ben született fiatalember. - Segítségükkel és engedélyükkel kijárhatok fotózni a vadásztársaság területére, de kíváncsiak a felvételekre is, hiszen nem egyszer sikerült különleges felvételeket készítenem a vadállományról.

A Soproni Múzeum örömmel ad teret a Macskakő Gyermekmúzeumban egy olyan kreatív fiatalembernek, akinek nem volt még bemutatkozási lehetősége. - A legkisebbek még nyitottak a természet felé, értékelik azokat az apró pillanatokat, melyeket Márton észrevett és a fotókon meg is örökített. Ennek a rácsodálkozásnak az élményét szeretnénk a Macskakőben nyújtani – fogalmazott Martos Virág a tárlat szervezője. A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság és az Iváni Földtulajdonosok Vadásztársaság is lelkesen üdvözölte a fotókiállítás ötletét. Támogatóként és közreműködőként az ünnepélyes megnyitón is részt vesznek péntek este a Szent György utcában. 

Macskakő – BEMUTATKOZOM sorozat
Varázslatos élővilág
Kozák Márton fotókiállítása

Helyszín: Macskakő Gyermekmúzeum (Sopron, Szent György utca 12.)

Időpont: 2017. november 17. (péntek) 18 óra

A kiállítást megnyitja: Mesics Bertalan TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság erdészetvezető helyettes
Közreműködik Linter Tibor és az Iváni Földtulajdonosok Vadásztársaság.

Támogató az Iváni Földtulajdonosok Vadásztársaság.

A kiállítás megtekinthető 2017. december 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig.

Legnépszerűbb cikkek