| 2022. április. 24. | 1 perc olvasás

Friedrich Marcell Károlyra emlékeztek a Juventus Koncert Fúvószenekar 60 éves Jubileumi koncertjén

Tavaszi koncerttel ünnepelte hatvanadik évfordulóját a soproni Juventus Koncert Fúvószenekar. A hangversennyel a közelmúltban elhunyt Friedrich Marcell Károlyra is emlékeztek.

Változatos műsorral készült a tavaszi koncertre a Juventus Koncert Fúvószenekar. Az elmúlt hatvan év kedvencei csendültek fel vasárnap délután a Liszt-központban. A látogatók egyebek mellett a Hattyúk tavából hallhattak részleteket, de felcsendült James Curnowtól a Fanfares and Flourishes és K. Sorbon The Beatles egyvelege is. A koncert Friedrich Marcell Károly emlékére Mozart Ave Verum Corpusával kezdődött.A mai koncerttel a kisebbik fiamra emlékezünk, aki nemrég hunyt el. Azért emlékezünk rá most, mert 42 éven át, a kezdetektől a zenekar tagja volt. A nagyobb eseményekre még külföldi tanulmányai alatt is hazajárt. Szólókat is játszott, és fontos kiemelni, hogy a zene szeretetét a gyermekeinek is továbbadta. A négy lány közül egy a zenekarban fuvolázik, kettő kitűnő zongorista, a negyedik pedig remekül gitározik  - mondta el dr. Friedrich András, a Juventus Koncert Fúvószenekar karnagya.

 

Fotó: Máthé AlexandaA soproni önkormányzat részéről jelen volt Csiszár Szabolcs alpolgármester is. – A mai nap Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében fogunk köszönetet mondani a Juventus Koncert Fúvószenekarnak a hatvanadik születésnapja alkalmából. Nagyon nagy öröm és büszkeség ez mindannyiunknak. Sopronnak óriási zenei múltja van, és ennek a zenei életnek egy előkelő szereplője ez a zenekar. A megemlékezés mellett köszönetet szeretnénk nyilvánítani az alapítóknak, a tagoknak, a családtagoknak, akik támogatták őket és mindenkinek, aki részt vett abban a munkában, amelynek köszönhetően ez az együttes megélhette a hatvanadik születésnapját.

Fotó: Máthé Alexanda

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek