| 2020. április. 22. | 1 perc olvasás

Friss fotók és információk az újranyitott fertőrákosi határátkelőhelyről!

Április 22-én, hajnali 5 órakor megnyílt a fertőrákosi határátkelőhely. Az átkelőhely zárlatát külügyminiszteri megállapodásnak köszönhetően oldották fel azért, hogy az Ausztriában dolgozó magyarok torlódásoktól mentesen, rugalmasabban juthassanak el munkahelyükre. Összeszedtük az első reggel tapasztalatait és megosztjuk olvasóinkkal a rendőrség előírásait, javaslatait is!

Kollégánk a helyszínről jelenti:  kora reggel, miután kinyitott a határ, hosszú sor volt Ausztria felé. Ugyanis az osztrák rendőrök szigorúan ellenőriznek - megnézik, hogy a belépőkön van-e szájmaszk, illetve ellenőrzik a munkavállalói iratokat is. Az országunkba bejövőknél testhőmérséklet mérést végeznek a magyar rendőrök. Emellett megvizsgálják az autók rendszámát és a munkavállalói dokumentumokat is. Az Ausztriából Magyarországra tartó forgalom jelenleg gyér.


fotó: Griechisch Tamás

A rendőrség közleményében kiemelték: a Fertőrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya közötti határátkelő ismét megnyílt az ingázók előtt 2020. április 22-én 5 órakor. A munkavállalók minden nap 5 és 19 óra között léphetnek itt át.  


fotó: Griechisch Tamás

A hatóság felhívta a figyelmet arra, hogy az osztrák és a magyar állampolgárok munkáltatói igazolás, illetve a megművelt földterület tulajdonjogának vagy használati jogának igazolása birtokában kilométerkorlátozás nélkül utazhatnak országaik között. A dolgozók mentesülnek a 14 napra előírt hatósági karantén elrendelése, valamint a külföldiekre vonatkozó beléptetési tilalom alól.

Security Check Required

null

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek