| 2018. január. 12. | 2 perc olvasás

FRISSÍTVE! Elfogták a szökött rabot!

A Készenléti Rendőrség járőrei elfogták a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézetből megszökött férfit.

A police.hu szombaton éjjel közölte, hogy a Készenléti Rendőrség járőrei a férfit 2018. január 13-án 1 óra 28 perckor Sopronban elfogták, előállítása folyamatban van.

A lakossági bejelentéseket a rendőrség ezúton is köszöni.

(Nyitóképünk illusztráció!)


fotó: police.hu

Korábban írtuk:

Munkavégzés közben megszökött egy fogvatartott a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből pénteken - közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-vel. Mint mondta, a börtön foglalkoztatási programjában részt vevő férfi a déli órákban szökött meg munkavégzés helyszínéről. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 36 éves férfi felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart.  A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított, öt embert - a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt - pénteken azonnali hatállyal felfüggesztettek beosztásából. - tette hozzá a szóvivő.

A police.hu-n megjelent egy frissebb fotó a szökött rabról. A 37 éves férfi, aki a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottja volt, 2018. január 12-én délelőtt - eddig tisztázatlan körülmények között - szökött meg. Jakab István körözését a Soproni Rendőrkapitányság rendelte el, az eljárást fogolyszökés bűntett megalapozott gyanújával folytatják. Jakab István 168 centiméter magas, kopasz, rövidre nyírt körszakállt visel. Eltűnésekor szürke felső és barna nadrág volt rajta. A rendőrség kéri, hogy aki a szökött rab tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Soproni Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-96-417-329 hívószámon, a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámát, illetve a 112 központi segélyhívót.

Győr felé és a határátkelőnél is a szökött fogvatartottat keresik. Folyamatosan ellenőriznek a rendőrök.

Nagy erőkkel keresik a fogvatartottat
Nagy erőkkel keresik a fogvatartottat

A délutáni órákban Orosz Zoltán őrnagy,  a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtószóvivője a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönnél tartott sajtótájékoztatón a szökéssel kapcsolatban megerősítette a hírt, miszerint az elítélt a börtön foglalkoztatási programjában vett részt, amelynek helyszínéről szökött meg. Hozzátette, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet belső vizsgálatának elsődleges megállapításai alapján, az esettel kapcsolatban felmerült a személyi állomány több tagjának a felelőssége. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fegyelemi eljárás lefolytatását magához vonta és a börtön területén műkődő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, valamint három fő munkáltatási felügyelőt és egy fő biztonsági felügyelőt beosztásából az országos parancsnok azonnali hatállyal felfüggesztette. 

A szökött fogvatartottat a büntetés-végrehajtás és a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi. Fontos közlemény az is, hogy amennyiben valaki felismeri a férfit a környezetében, ne próbálja meg feltartóztatni, inkább amint teheti értesítse a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es telefonszámokon.

 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Sopronmédia

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője mondja el a részleteket a mai szökésről videónkban!

Legnépszerűbb cikkek