| 2021. június. 18. | 1 perc olvasás

Fürdőzzön biztonságosan!

Kánikula idején sokan hűsölnek a strandokon, vízpartokon. A nagy melegben könnyen érhet bennünket sérülés, ha nem vagyunk kellően körültekintőek. Néhány alapvető szabály betartásával azonban elkerülhetőek a kisebb - nagyobb balesetek.

Nyáron a víz segít elviselni a hőséget, valamint a strandok remek szórakozási lehetőséget is biztosítanak. Akár folyó, tó mellett, vagy egy strandfürdő medencéjében hűsölünk a fürdőzés komoly veszélyeket rejt. A meggondolatlanság, az alapvető szabályok figyelmen kívül hagyása minden évben követel áldozatokat.

 - Felhevült testtel vízbe ugrani, szeszes italtól befolyásolt, bódult, állapotban fürdőzni életveszélyes! Ismeretlen helyen vízbe ugrani nagyon veszélyes, mert nem tudhatjuk, hogy mi található a vízfelszín alatt. Az értékeink védelmére is érdemes fokozottan figyelni a strandokon, nem hagyjunk szem előtt semmit. A kisgyermekeket a vízparton se hagyjuk soha felügyelet nélkül – emelte ki Babelláné Lukács Katalin a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A fürdés tilalmát, vagy a veszélyes, fürdésre alkalmatlan helyeket “FÜRÖDNI TILOS!” táblával jelzik. A folyó- és állóvizekben fürödni csak azokon a helyeken szabad, ahol a tiltást nem jelzi tábla vagy kifejezetten kijelölt fürdőhely. Szabadvizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhelyen történő fürdőzés, mert azokat a helyeket szakemberek választják és jelölik ki. A fürdésre kijelölt helyeken is ügyelni kell, hogy a bójákon belül történjen a fürdőzés.

A vízi járművek, eszközök bérbevétele előtt a bérlőnek nyilatkoznia kell arról, hogy tud-e úszni. Az eszközön mentőmellény, vagy mentőpatkó elhelyezése kötelező. A járműről vízbe ugrani szigorúan tilos. Vészhelyzet esetén azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot, értesítsük a vízimentőket vagy strand személyzetét.

Borítókép; Soproni Vízmű weboldala 

Legnépszerűbb cikkek