| 2021. december. 18. | 2 perc olvasás

Futással és túrával emlékeztek a soproni népszavazásra

Sopron MJV Sportfelügyeleti Csoportja szervezésében tartották meg a hagyományos Hűség napi futást. A népszerű verseny célja, hogy közösségi sportprogrammal is tisztelegjen a város a 100 évvel ezelőtti népszavazás emléke előtt. Szombaton a 100 év 100 km Programsorozatot teljesítő versenyzőket is köszöntötték a szervezők. A Hűség napi futással párhuzamosan ötödik alkalommal rendezték meg a Hűségnapi túrát.

Szombat délelőtt a Hűségkútnál felállított rajt/cél pontnál gyülekeztek a sportolók, hogy részt vegyenek az idei Hűség napi futáson. A versenyen a gyermek korosztályban másfél, míg a felnőtt korosztályban közel 3,5 km-es távolság lett kijelölve. A bemelegítés után először a gyerekek, majd a felnőttek indultak el.

„A gyerekek az Ógabona téren, a Széchenyi téren és a Várkerületen keresztül érkeztek vissza a Hűségkúthoz. A felnőttek az Erzsébet utcát, a Deák teret, a Református templomot, majd a Mátyás király utcát érintve haladtak végig a Várkerületen. Idén közel 150 versenyző vett részt az eseményen" – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke.  


fotó: Griechisch Tamás

„A centenáriumi emlékév során számtalan programmal megemlékeztünk a népszavazás 100. évfordulójára. Sopron MJV Sportfelügyeleti Csoportja 20. alkalommal rendezte meg a hagyományos Hűség napi futást. A programot idén is nagy érdeklődés övezte" – mondta Csiszár Szabolcs alpolgármester.  

A nyolc kategória legjobbjait serleggel és oklevéllel díjazták az ingyenes versenyen, továbbá minden résztvevő ajándékot kapott.


fotó: Griechisch Tamás

A Hűség napi futással párhuzamosan ötödik alkalommal rendezték meg a Hűségnapi túrát.

„Az 5 km-es táv útvonala egyes helyeken érintette az 1921-es népszavazáshoz köthető emlékhelyeket. A túra az Erzsébet-kerttől indult és a Hűségnapi futáshoz hasonlóan a Hűségkútnál ért véget. Idén közel 120-an vettek részt az eseményen – tette hozzá Kósa István.

A népszavazás 100. évfordulójának tiszteletére indította el idén Sopron MJV Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoportja a 100 év 100 km elnevezésű programsorozatot, melyhez a túrát vagy futást szervező soproni sportszervezetek is csatlakoztak. A Hűségkútnál azokat a versenyzőket is köszöntötték, akik sikeresen teljesítették az előírt 100 kilométert. A kihíváshoz közel80 vállalkozó szellemű versenyző csatlakozott, akiket pólóval és emléklappal díjaztak. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek