| 2023. december. 17. | 1 perc olvasás

Futóversennyel emlékeztek a soproni népszavazásra

Több mint 20 éves hagyomány, hogy a hűség napjához kapcsolódva futóversenyt rendez Sopron MJV Sportfelügyeleti Csoportja. A megmérettetés célja, hogy Sopron sportprogrammal is tisztelegjen az 1921-es népszavazás emléke előtt. A futásra idén közel 150 sportkedvelő felnőtt és gyermek nevezett.

Kedvezett az idő a sportrajongóknak, hiszen verőfényes napsütés fogadta őket a 22. Hűség napi futáson. A rendezvény a gyermekek versenyével kezdődött, ezt követően a felnőtt korcsoport mérettette meg magát. 
A versenyt dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere nyitotta meg.

-102 éve zajlott a soproni népszavazás, melynek eredményeképpen Sopron a magyar hazához való ragaszkodás szimbólumává vált. Kívánjuk, hogy ez még legalább 100 évig így maradjon, és azután is. December 14-e környékén Sopron-szerte megemlékezéseket szerveznek erre a dicső és hősies tettre, és ezt a sport nyelvén is el lehet mondani. Összejövünk, közösségben vagyunk, jól érezzük magunkat, futunk egyet, és így emlékezünk a népszavazásra – mondta el a polgármester.

Fotó: Griechisch Tamás

A távot sikeresen teljesítőket forró tea várta a célnál. A megmérettetésen minden kategóriában az első három helyezettet serleggel és oklevéllel jutalmazták. A díjazottakat dr. Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere és Magas Ádám önkormányzati képviselő köszöntötte, akik maguk is részt vettek a futóversenyen.
- A mai napon huszonkettedik alkalommal rendezzük meg a hűség napi futást. Idén 150-160 fő volt, akik ebben a napsütéses, de hideg időjárásban is vállalták ezt a távot. Nyolc kategóriában hirdetünk ma eredményeket: felnőtt és gyermek, valamint női és férfi helyezetteket díjazunk – mondta el az alpolgármester. 
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek