| 2022. április. 9. | 1 perc olvasás

Futva és sétálva gyönyörködhettek a soproni panorámában

Idén 3. alkalommal szervezte meg a Shotokan Tigrisek Sportegyesület a Soproni távlatok terepfutó-versenyt és túrát, ahol a gyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviseltette magát. A verseny legfőbb célja a város panorámájának különböző irányokból való bemutatása, valamint sportolási és versenyzési lehetőség biztosítása a természet iránt érdeklődőknek.

A verseny a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola udvaráról indult, ahonnan a túrázók 7 órakor, a gyermekek 9 órakor, a felnőttek pedig 10 órakor rajtoltak el. A résztvevőket Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy a szervezők egy újabb színvonalas eseménnyel erősítik a városi sportéletet, mely során kicsik és nagyok közösen élhetik át a sport és a mozgás örömét.

fotó: Máthé Alexandra

„ A Soproni Távlatok terepfutó verseny és túra Lederer Györgynek, Gáncs Krisztiánnak és Hegyi Péternek köszönhetően valósulhatott meg. A város rendkívül büszke arra, hogy ilyen kiváló szakemberek vesznek részt a helyi sportélet irányításában. Idén harmadik alkalommal rendezték meg ezt az eseményt, a koronavírus-járvány miatt viszont az előző két évben a szervezők online formában tartották meg a megmérettetést. A soproni sportélet egyik kiemelkedő állomása ez a rendezvény, melyen a gyermekek és a felnőttek is nagy örömmel vettek részt – tette hozzá Sopron alpolgármestere.

„A borongós, hidegebb idő ellenére sokan vettek részt a versenyen. A felnőttek a 14 km-es, a 28 km-es és a 42 km-es távokon mérethették meg magukat. A gyerekfutamokat ovis, alsós és felsős kategóriákban rendeztük meg. A túrázók 8 km-es (családi), 14 km-es, 28 km-es a 40 km-es távokon teljesíthették a versenyt. Az útvonalak kialakításánál a város panorámájának különböző irányokból való bemutatását vettük figyelembe. Az első három helyezettet futótávonként és nemenként éremmel és oklevéllel jutalmaztuk. Sikeres teljesítés esetén a túrázók oklevéllel és kitűzővel gazdagodtak” –mondta Lederer György a verseny szervezője.

fotó: Máthé Alexandra

A délelőtt folyamán először a gyermekfutamok eredményhirdetésére került sor. Az érmeket és az okleveleket Csiszár Szabolcs alpolgármester, és Lederer György adta át.

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek