| 2018. június. 24. | 2 perc olvasás

Fúvósok zenéje zengte be Sopront!

Hat fúvószenekar dallamai csendültek fel vasárnap Sopron történelmi utcáin – az idei Nemzetközi Fúvószenekari Találkozón a zenészek régi barátságokat erősítettek tovább, és megszakadt kapcsolatokat elevenítettek fel.

A zene egy igazán nemzetközi „nyelv” – ez bebizonyosodott a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozón is: a művészek bárhonnét is jöttek, muzsikájukkal rögtön szót értettek egymással.


fotó: Griechisch Tamás

- Ez a rendezvény már hagyománnyá érett, és azt hivatott reprezentálni, hogy a Soproni Ünnepi Heteknek része a fúvószene – mondta Dr. Friedrich András, a házigazda Juventus Koncert Fúvószenekar karmestere.

„Éljen a zenekar!” – Hangzott el valamennyi baráti koccintás után – összesen öt zenekar látogatott el a Leghűségesebb Városba a nemes alkalom okán. – Jöttek ide olyan fúvósok a kempteni Sankt Mang városrészből, akikkel 30 éve virágzó kapcsolatot ápolunk, de régi cimboráink a mosonmagyaróvári Kühne, a győri Rába és a Szentgotthárdi városi fúvószenekar muzsikusai is ellátogattak hozzánk– osztotta meg velünk a karmester, majd hozzáfűzte: az idén felelevenítettek egy régi kapcsolatot is, ugyanis vendégül látták a Bécsújhelyről érkezett Flugrad vasutas fúvószenekart is.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény pódiumán Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is köszöntötte a résztvevőket. - Nagy örömömre szolgál, hogy itt Sopronban, a Leghűségesebb Városban adhatunk otthont ennek a nívós találkozónak – mondta. – Ez azért is fontos, mert Sopron nemcsak a Kékfrankos fővárosa, hanem a zenéé is. Elég csak arra gondolnunk, hogy Liszt Ferenc világhírű zeneszerző és zenész, első koncertjét, mindössze kilenc évesen itt adta – tudtuk meg az országgyűlési képviselőtől, aki hozzáfűzte: Sopron vendégszerető város is. Ezért örül annak, ha minél több kulturális és zenei eseményt hívnak életre itt, mert akkor Sopronnak ezt az arcát erősíteni tudják a turisták és a helyiek számára egyaránt. 


fotó: Griechisch Tamás

A találkozón felszólalt Franz Piribauer, Bécsújhely idegenforgalmi városi tanácsnoka is. - Legnagyobb elismerésemet szeretném kifejezni Sopron irányába azzal kapcsolatan, hogy a városnak milyen törekvései vannak – osztotta meg a nagyérdeművel. – Dicséretre méltó, hogy ez a település mi mindennek szeretne a vezető városa, ha nem a fővárosa lenni. Az, hogy az idegenforgalmat és kultúrát megjelenítsük városainkban, nem csak Bécsújhely és Sopron ügye: valamennyi régió érdeke, hogy megismerjük egymás értékeit – hangsúlyozta a városi tanácsnok. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek