| 2019. június. 22. | 1 perc olvasás

Fúvószene töltötte be Sopron utcáit

A fúvószene és Sopron kapcsolata a hosszú évszázadok során rendkívül szorosra fűződött. Ezt ünnepelték szombaton a 24. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozón.

- A fúvószenének itt, a Tűztorony lábánál 1526 óta van hagyománya – világított rá Dr. Friedrich András, a házigazda Juventus Koncert Fúvószenekar karmestere. - Ennek a műfajnak azóta is hatalmas szerepe van a városban, például a Soproni Ünnepi Hetek kihagyhatatlan elemeként színvonalasan szórakoztatja a nagyérdeműt – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

- Létezik egy tétel, ami szerint a zene azért van a világon, hogy élményt nyújtson számunkra – emelte ki beszédében Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki Sopron Önkormányzata nevében üdvözölte a jelenlévőket. -  Ezért külön öröm, hogy a fúvósok is részt vesznek a Soproni Ünnepi Hetek idején a programkavalkádban. Ugyanis ezek a szép számú együttesek nem csak a hangzásban nyújtanak élményt, hanem a szemnek is kedves a látványuk, a vonulásukkal tagadhatatlan ünnepélyességet sugároznak – mondta Dr. Farkas Ciprián.


fotó: Griechisch Tamás

A házigazdán kívül idén 4 zenekar dallamai töltötték meg muzsikával Sopron utcáit, tereit. Így eljött a győri Rába Fúvószenekar, de Csepregről, Körmendről valamint a szlovákiai Galántáról is érkezett zenészcsapat.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek