| 2022. szeptember. 8. | 1 perc olvasás

Gálamérkőzés az emlékezés jegyében

Gálameccset rendeztek a soproni népszavazás tiszteletére. Az Országgyűlés válogatottja, valamint a Sopron és térsége közéleti személyiségeiből álló csapata barátságos mérkőzésen vettek részt. A jubileumi gálamérkőzés és a Magyar Országgyűlés válogatottjának célja, hogy jelenlétével tiszteletét fejezze ki Sopron városának, melynek polgárai 1921-ben példát mutattak hűségből és hazaszeretetből az egész nemzet számára.

Csütörtökön először csendes főhajtással tisztelegtek a Tűztorony lábánál lévő, a soproni népszavazás 100. évfordulójának emléket állító tábla előtt az Országgyűlés futballválogatottjának tagjaiból, valamint Sopron és térsége közéleti személyiségeiből álló csapatának küldöttei.

Ezután a Soproni Városi Stadionban vette kezdetét a barátságos mérkőzés. A csapatokat polgármesterek, képviselők, államtitkárok alkották, akik nemcsak a politikai színtéren, hanem a futballpályán is számot adtak tudásukról.

Fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője elmondta:

"A gálamérkőzést a tavalyi évben szerették volna megrendezni, de a pandémia miatt úgy látták jónak, hogy elhalasztják. A centenáriumi évben megemlékeztünk Sopron hűségéről kulturális rendezvényeken, kiadványokban, fotókiállításon, előadásokon, és a sport sem maradhatott ki. Ezért is megtiszteltetés, hogy az Országgyűlés válogatottja elfogadta a meghívást, és velünk együtt emlékeznek meg arról, hogy 100 évvel ezelőtt a soproniak úgy döntöttek, magyarok maradnak."

A mai napig nagyon fontos, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk.
Fotó: Griechisch Tamás

Pánczél Károly, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke hangsúlyozta: " A trianoni események megtépázták Magyarországot és ezért is nagyon fontos dolog az, ami itt, Sopronban történt 100 évvel ezelőtt. Az itteni lakosság tanúbizonyságot tett hűségéről, erről pedig nem szabad elfeledkezni."

Fotó: Griechisch Tamás

A jubileumi gálamérkőzés és a Magyar Országgyűlés Válogatottjának célja, hogy jelenlétével tiszteletét fejezze ki Sopron városának, melynek polgárai 1921-ben példát mutattak hűségből és hazaszeretetből az egész nemzet számára.

Fotó: Griechisch Tamás

A mérkőzés kellemes hangulatban telt, melyre sok szurkoló kilátogatott, végül az eredmény döntetlen lett.

Fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek