| 2022. április. 11. | 2 perc olvasás

Gáspár Dávid: ezért jöttünk Isztambulba

A sok munkát és a céltudatosságot emelte ki Gáspár Dávid, a friss Euroliga-győztes Sopron Basket kosárlabdacsapatának vezetőedzője a vasárnapi döntő után.

"Mit mondhatnék? Megnyertük az Euroligát" - kezdte mosolyogva a finálé utáni sajtótájékoztatót a magyar bajnok trénere. "Ezért jöttünk ide, ebben a sikerben rengeteg munka van, amely ebben a pillanatban mind kifizetődött. Csak hinni és dolgozni kell."

Gáspár Dávid közölte, elsősorban a fantasztikus védekezésnek köszönhető a diadal, mert sikerült 60 pont alatt tartani Európa egyik legjobb csapatát.

"Sok meccset elrontottunk a szezon közben, mert nem voltunk higgadtak. Most azt beszéltük meg, hogy a körülmények ellenére türelmesek leszünk, és keményen védekezünk. Így amikor az ellenfél bedobott egy hármast, vagy felzárkózott egy-két pontra, akkor sem inogtunk meg. Leírhatatlan ez az érzés!" - mondta.

A döntő legjobbjává választott Gabby Williams azzal kezdte, hogy még mindig sokkos állapotban van.
    "Még nem tértem magamhoz. Ez igazi csapatmunka volt, mindenki hozzátett valamit, és sosem adtuk fel. Amikor az elődöntő után megkérdezték tőlem, hogy kit szeretnék ellenfélnek a fináléban, akkor a Fenert mondtam, mire sokan kinevettek. De egy sportoló ilyen élményekért játszik, mint ez a mai, amikor elcsendesítettünk tízezer tomboló szurkolót" - vélekedett a francia-amerikai légiós, majd magyarul hozzáfűzte: mindenki soproni!

fotó: Tóth Zsombor 

Victor Lapena, a Fenerbahce vezetőedzője mindenekelőtt a rossz döntésekről beszélt.

"Gratulálok a Sopronnak, több energiával játszottak, mint mi, és a hajrában sem remegtek meg. Mi a könnyű dobásokat is kihagytuk, és a kulcspillanatokban sokszor rossz döntéseket hoztunk támadásban. Illetve amikor jól döntöttünk, akkor sem találtunk be, ez volt a legnagyobb probléma." - fogalmazott.

A spanyol tréner kiemelte, hogy Határ Bernadett az elmúlt években Európa egyik legjobb centere lett.

"Ki akartuk fárasztani őt, mert sokkal jobban ment a játék, amikor ő nem volt a pályán. De ez végül kevésnek bizonyult, mert a többiek is nagyon jól dolgoztak. Ma minden feltétel adott volt ahhoz, hogy bajnokok legyünk, de ilyen kevés dobott ponttal ez nem sikerülhetett" - fejtette ki.

fotó: Tóth Zsombor 

Elizabeth Williams, a törökök amerikai játékosa főként a csapat lassú kezdésének tulajdonította a vereséget.

"Ma nem voltunk a legjobbak, pontosabban nem mi voltunk a legjobbak. A második félidőben nagyot küzdöttünk, és sajnálom, hogy csalódást okoztunk ennyi szurkolónak" - tette hozzá.

Borítókép; Tóth Zsombor

Legnépszerűbb cikkek