| 2021. július. 19. | 1 perc olvasás

Gázt vezetett a lakásába az idős férfi

A Győri Járási Ügyészség közveszély okozásának kísérlete miatt emelt vádat egy idős férfival szemben, aki a konyhai gáztűzhelyből földgázt engedett a lakásába Sopronban.

Az ügyészség vádirata szerint a 74 éves férfi – tévesen - mérgezőnek gondolta a földgázt, ezért engedte a lakásának szobájába úgy, hogy azt a gáztűzhely gázvezetékére felszerelt mosógépcsővel vezette el. A gáz a levegővel keveredve robbanóképes elegyet alkotott, melyet egy elektromos szikra bármikor berobbanthatott volna. Robbanás esetén a ledőlő falak a szomszédos épületeket is károsíthatták volna, a kirobbanó nyílászárók és a lerobbanó tetőszerkezet a közelben tartózkodókat életveszélyesen megsebesíthette volna. A gázömlést végül a férfi egyik hozzátartozója észlelte, aki elzárta a gázcsapot, és a mentés érdekében intézkedett. A vádlottal szemben a cselekmény miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.
A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Legnépszerűbb cikkek