Gépjárművek ellenőrzése Sopronban

A rendőrök az elmúlt hétvégén Sopronban az ittas gépjárművezetők szűrésére, valamint a gépjárművek őszi-téli átállására vonatkozóan ellenőrzést tartottak.

A soproni rendőrök 2016. november 12-én éjjel és november 13-án a hajnali órákban a gépjárművek őszi-téli átállítására, valamint az ittas vezetők szűrésére vonatkozó ellenőrzést tartottak Sopron városában. Az akció elsődleges célja a balesetek megelőzése volt, ezért a járőrök kiemelt figyelmet fordítottak a járművek gumijának bordázatmélységére, a világítás, a szélvédő tisztaságára, a páramentesítésre. A sofőrök figyelmét felhívták a „Látni és látszani” elvre, a megváltozott időjárási és útviszonyokra, a havas, csúszós utakon történő közlekedésre. Az akcióban a rendőrök a téli időjáráshoz nélkülözhetetlen ajándékokat adtak át az ellenőrzötteknek.

A járőrök közel 200 gépjárművezetőt ellenőriztek, akik közül 2 személyt szűrtek ki ittas járművezetés miatt, egyikükkel szemben büntetőeljárást indítottak, a másik esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.


fotó: police.hu

fotó: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az évszakkal együtt járó változások jelentős hatást gyakorolnak a közúti közlekedésre is, hiszen kedvezőtlenebbé válnak az út, az időjárási és a látási viszonyok. Ezek a változások jelentik az őszi közlekedés speciális veszélyeit, melyekkel a biztonságunk, valamint testi épségünk és egészségünk megőrzése érdekében minden közlekedőnek tisztában kell lennie.

Az őszi-téli átállással kapcsolatban a megyei Baleset-megelőzési Bizottság térítésmentes rendezvényre vár mindenkit, akinek fontos mind saját, mind más közlekedők testi épsége,  járművének műszaki állapota. Az ingyenes műszaki átvizsgálásra azon természetes személyek és azok családtagjai jelentkezhetnek, akik gépjárművének az össztömege nem haladja meg a 3,5 tonnát. Az átvizsgálás időpontja és helyszíne: 2016. november 19-én 9:00 és 13:00 óra között Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály telephelye, címe: Győr, Tatai út 3. szám.

Legnépszerűbb cikkek