| 2018. június. 7. | 1 perc olvasás

Go Boating Day a Fertő tavon

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Fertő tavon a GO BOATING DAY elnevezésű vízi sportokat népszerűsítő program, amelyre hat soproni tanintézményből közel 200 felső tagozatos diák érkezett és ismerkedett meg a vitorlázás, az evezés csodálatos világával.

A Magyar Vitorlás Szövetség immár több éve június első hetében rendezi meg sportágnépszerűsítő rendezvényét a Go Boating Day-t, amelyhez immár negyedik éve csatlakozik a Fertő-tavi Vitorlásszövetség illetve SMJV. Sportfelügyeleti Csoportja. 

Csütörtök reggel Csiszár Szabolcs sportfelügyelő illetve Domonkos Szilárd, a Fertő tavi Vitorlásszövetség elnöke köszöntötte a kikötőben a nyílt napra érkező fiatalokat, akik nagy lelkesedéssel érkeztek erre a remek rendezvényre. 

Csiszár Szabolcs érdeklődésünkre elmondta, hogy szerencsés helyzetben van Sopron, hiszen rendelkezésünkre áll a Fertő tó, amely igazán remek lehetőségeket kínál a vizisport szerelmeseinek és így nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy térségünkben bárki elkezdje a vízisportok bármely formáját. A sportfelügyeleti csoport fontosnak tartja, hogy széleskörben népszerűsítse a vitorlás illetve a kapcsolódó sportszakágakat városunkban, ezért nagy öröm, hogy évről-évre egyre több fiatal vesz részt ezen a programon, ahol arra is ügyelnek, hogy a gyakorlati lehetőségek mellett olyan elméleti foglalkozásokat is tartsanak, amelyek a diákok tudását gyarapítják. 

Domonkos Szilárdtól megtudtuk, hogy a Sportfelügyeleti Csoporttal közösen a  Fertő tavi Vitorlás Szövetség nagy örömmel csatlakozik minden esztendőben ehhez az országos eseményhez, amely jó lehetőséget nyújt arra a bemutatkozás túl arra is, hogy a fiatalok megismerjék a vitorlázás szépségeit és akár tartósan csatlakozzanak a utánpótlás korosztályokba, ahol később akár versenyszerűen is bizonyíthatják rátermettségüket. 

Az idei rendezvényen a diákoknak lehetőségük nyílt motorcsónakkal és vitorlással is meghódítani a Fertő tó hullámait, de tesztelhették tudásukat az evezős szakágakban is. 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek