Gólyát mentettek soproni hivatásos és a nagylózsi önkéntes tűzoltók

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvankettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenketten sérültek meg.

Gólyát mentettek a soproni hivatásos és a nagylózsi önkéntes tűzoltók. Sopronkövesden az iskola tornacsarnokának tetején lévő napelemek közé szorult egy gólya hétfő délután. A tűzoltók magasból mentőről a cserepek és a napelem megbontásával kiszabadították a madarat, és átadták a nemzeti park szakembereinek, akik megvizsgálták, majd a Kőszegi Madármentő Központba szállították.  

Három személyautó és egy kamion ütközött össze kedden délelőtt Csornán, a 85-ös főút városi szakaszán, a Kórház utcai kereszteződés közelében. A város hivatásos tűzoltói egy járművet áramtalanítottak, valamint a helyszínelés után egy közeli parkolóba vontatták. A balesetben nem sérült meg senki. Szombat délután kigyulladt a tarló és a learatott szalma Csorna térségében, Dör és Pásztori között, az M85-ös autóút közelében, egy vasútvonal mellett. Mintegy húsz hektárt érintett a tűz, amelyhez a csornai, a győri, a kapuvári és a lébényi hivatásos, valamint a rábapordányi és a börcsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékeztek meg a lángokat. Az oltást erőgépek is segítették.  

Egy vad elütése után, összeütközött két gépkocsi vasárnap este a 85-ös főút Pereszteg és Fertőszentmiklós közötti szakaszán. A balesethez a soproni hivatásos és a hegykői önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Négy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat. 

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek