| 2018. április. 14. | 3 perc olvasás

Gördeszkázó atya, focikupa és lovagi torna – Fergeteges mulatság volt Harkán!

A családok, és a közösség összeboronálása volt a célja a Harkai Karitásznak a Tárd Ki a Szíved – Tavaszváró Délután című rendezvénnyel. Ennek keretében számos izgalmas, érdekes programon vehettek részt a helyi családok. Egy biztos: jó darabig lesz miről beszélgetni a faluban!

A rendezvény elején Harka apraja-nagyja felfrissítő tornával készült fel az egész napos családi mulatságra. A testmozgást a falu Nyugdíjas Tornacsoportja vezényelte. - Nagyon meglepett, hogy ilyen sokan csatlakoztak hozzánk, a focisták és a kisgyermekek is velünk együtt tortáztak – mondta büszkén Lázár Istvánné, a nyugdíjas klub tagja.

Lendvai Zoltán János, rédicsi atya, a gördeszkás plébános
Lendvai Zoltán János, rédicsi atya, a gördeszkás plébános
Fotó: Lévay Vivien

A családi nap másik nagy attrakciója a Lendvai Zoltán János, rédicsi atya produkciója volt – a plébános, miután megadta a kezdőrúgást a focit választó gyermekeknek, gördeszkázni kezdett, és arra invitálta a helyi lurkókat, hogy ők is pattanjanak fel a szerkezetre. Ugyan az előadás sokak szemében idegen lehetett egy atyától, a plébános hamar a nézők szívébe lopta magát. Mint ahogy azt Lendvai Zoltán János a „Példaképem a legsportosabb pápa” című előadásában is elmondta, azért pattan fel néhanapján a gördeszkára, mert tiszteli Szent II. János Pál pápa rendkívül aktív életútját, és ezzel a furdalmányos praktikával szeretné biztatni a növendék nemzedéket, hogy fedezzék fel a néhai Szentatya életútjában lévő értékeket, és vonatkoztassák át azokat magukra. - A fiataloknak bizonyára nagyon tetszik ez a vonal, amelyet még Szent II. János Pál pápa hozott az Egyházba – hangsúlyozta a plébános. - Ő volt a legsportosabb Jézus Krisztus földi helytartói között, amely nem csak abban merült ki, hogy rendszeresen focizott a lurkókkal, hanem hegyet is mászott, és kiválóan síelt is – fűzte hozzá az atya, aki kiemelte, hogy példaképe mindezek mellett nagyon szerette a Magyarok Nagyasszonyát, és rendkívül emberséges is volt.

A gyermeknek is számos programmal kecsegtettek
A gyermeknek is számos programmal kecsegtettek
Fotó: Lévay Vivien

A harkai futballpályára látogatókat pónilovak, légvár, valamint óriásbuborékok mellett számos más színes produkció is várta: fellépett még Lali bohóc is, és a Visegrádi Szent György Lovagrend tornája is sokakat elkápráztatott. A nap végén pedig a helyi hagyományőrzők, vagyis a Soproni Huszárok is felvonultak a Harkai Fúvósok dallamainak ritmusára.

Dobos Tiborné, a Harkai Karitász csoport vezetője
Dobos Tiborné, a Harkai Karitász csoport vezetője

A rendezvényt idén másodszorra hívta életre a Harkai Karitász csoport, idén a Családok Éve szellemében. - A program címe magáért beszél, a célunk, hogy ezen a délutánon mindenki ki tudja tárni a szívét a családja, és környezete felé – mondta Dobos Tiborné, a Harkai Karitász csoport vezetője.  

Dr. Juronics Ilona, gyermekorvos, a csoport önkéntese
Dr. Juronics Ilona, gyermekorvos, a csoport önkéntese

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy az emberek ne csak éljenek Harkán, hanem meg is ismerjék egymást. - Rendkívül rohanó világban élünk – hangsúlyozta Dr. Juronics Ilona, gyermekorvos, a csoport önkéntese. - Olyan sokan csak elmegyünk egymás mellett, például azért, mert mindenhová autóba zárva jutunk el, és nagyon gyakran csak elbeszélünk egymás mellett, ugyanis a közösségi média egyre fontosabb lesz számunkra, és az egészen kicsi gyermekek is ott ragadnak a monitor előtt – mondta az aktivista, majd hozzáfűzte: a csoport egyik legfontosabb küldetése, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, mennyire fontos, hogy együtt legyünk.

Legnépszerűbb cikkek