| 2021. február. 4. | 1 perc olvasás

Gőzerővel halad az ágfalvi iskola felújítása

Közel 840 millió forintos kormányzati támogatásból újul meg az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola. A fejlesztés során egy tornacsarnokkal is gazdagodik az intézmény, amely a településen élők számára is sportolási lehetőséget fog biztosítani.

Január elején indult el az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola teljeskörű felújítási projektje. A jelenleg földszintes, L alakú oktatási intézményt a fejlesztés során kétszintessé alakítják, és az épület egy modern tornacsarnokkal, valamint föld alá süllyesztett öltözői területtel is bővül. Az iskola régi épületrésze tetőtér-beépítést kap, illetve az intézmény környezete is megújul. - A település életében ez egy olyan mértékű beruházás, melyre még nem volt példa. A beruházás keretében új tantermek épülnek, megújul a földszinti rész, a gépészet. Az épülő tornacsarnok a településen élő felnőttek számára is sportolási lehetőséget biztosít – emelte ki Pék Zsuzsanna, Ágfalva polgármestere.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője a bejáráson hangsúlyozta: Ágfalva település életében ez egy példaértékű és óriási fejlesztés. Nagy öröm számomra, hogy a kivitelezés elindult, és itt lehetünk a teljesen megújuló ágfalvi iskola első bejárásán. Köszönetemet fejezem ki Magyarország Kormányának azért az összesen 840 millió forintos támogatásért, amellyel lehetővé teszi ezt az álmot minden ágfalvi család és gyermek számára. Én magam is ezer szállal kötődöm ide, hiszen dolgoztam az ágfalvi iskolában több, mint 10 évvel ezelőtt. A helyi lakosságban egy erős kötődés és identitás tud kialakulni az által, hogy helyben tudnak a gyerekek iskolába járni. 

A kivitelezésnek speciális jelleget ad, hogy az oktatás jelenleg konténer termekben valósul meg az építési terület közvetlen közelében, így az építkezés egyedi helyszíni organizációt, munkarendet és különös odafigyelést igényel. A beruházás határideje 2022. július.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek