| 2019. június. 19. | 1 perc olvasás

Graffitivel jelenítik meg a Páneurópai Pikniket

Az éjszaka sejtelmes árnyékaiba burkolózó határőr-figyelőtorony, a falat áttörő Trabant és fehér galamb, mint a szabadság jelképe – a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájának diákjai jelenítették meg a Páneurópai Pikniket a művészet nyelvén a Rondellánál.

- A város önkormányzata bízott meg minket a feladattal, hogy tegyük egyedivé a Rondella árkának eddig üres falát is a Páneurópai Piknik 30. évfordulójára. A tervezés során olyan pillanatokat igyekeztünk megfogni, amelyek árulkodóak, a Páneurópai Piknikkel kapcsolatos, a tekintetet megfogó üzenetet hordoznak – mondta Horváth Bence, a Handler Nándor Szakképző Iskola tanára.

A lelkes fiatal csapat a látványtervekből kiválasztott négyet, amelyeket egy program segítségével tettek rá virtuálisan a falra. Ezek közül az önkormányzat megnevezte azt a formációt, amelyek a legjobban visszaadják a Páneurópai Piknik felfoghatatlan hangulatát, amelyben kétség, dráma és elképesztő öröm egyaránt vegyült - így az alkotások különleges módon segítik az erre járókat abban, hogy jobban mégérthessék, mi történt 1989. augusztus 19-én Sopron határában.

- A tevékenység, amelyet mi végzünk, a graffiti, a street art műfajába tartozik és természetesen engedéllyel készítjük el a műveket – emelte ki Horváth Bence, aki hozzáfűzte: a diákok nagyon szeretik ezt a műfajt. Az alkotásokat bárki megtekintheti – stílusosan egy igazi határőr-figyelőtorony árnyékában.


Fotók: Szalay Károly

Legnépszerűbb cikkek