| 2020. január. 1. | 1 perc olvasás

Grandiózus koncerttel köszöntötték az új évet Sopronban

Hagyományosan koncerttel nyitotta meg az új évet a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar január elsején, szerdán. A Liszt Központban tartott eseményen a zenészek népes közönség előtt játszották el az ismert és közkedvelt műveket.

A szimfonikusok Oberfrank Péter Liszt-díjas érdemes művész vezénylése és zongorakísérete nyomán töltötték meg muzsikával a Liszt Központot. A sokszínű előadásban egyaránt szerepeltek Johann Sebastian Bach és Aram Hacsaturján zeneművei, valamint Johann Strauss több alkotása is.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény keretében elmondta újévi gondolatait Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, aki kiemelte: az esztendő első pillanatai különlesek, hiszen ilyenkor mindenki bőkezűen kíván sok boldogságot az elkövetkezendő évre embertársainak. - Azt kérem, hogy őrizzük meg ennek a pillanatnak a varázsát az egész esztendőben - emelte ki a polgármester. - Hiszen csak rajtunk múlik, hogy az első órák öröméből mennyi marad velünk a folytatásra. Ezért fontos, hogy a jövőben is találjuk meg a közös örömteli élményeket és értékeket. Mert ezek ténylegesen képesek arra, hogy összetartóbbá és eredményesebbé tegyenek egy közösséget. A hit és a hűség közös dolgainkban, amelyek mindig erőt adtak Sopronnak, a történelem legzivatarosabb éveiben is - fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek