| 2017. október. 28. | 1 perc olvasás

Grappling bajnokság Sopronban!

A G4 Grappling Liga 2017-2018-as évi bajnokság második fordulójára került sor a soproni Novomatic Arénában, mely kvalifikáció a Felnőtt Magyar Bajnokságra. A Leghűségesebb Városban rendezett grappling (birkózás-, cselgáncs-, és egyéb földharc technikákból álló küzdősport) bajnokság a Nyugat-Dunántúli régió versenye volt, melyre 174 nevezés érkezett.

Az esemény elején Berkes László a Global Grappling versenyigazgatója köszöntötte az első soproni megmérettetés alkalmából a résztvevő versenyzőket, megköszönve Sopron városának a támogatását.


fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila az  Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke, köszöntőjében annak az örömének adott hangot, hogy Sopron is otthont adhatott a grappling magyar bajnokságnak. Elmondta, hogy az idén októberben rendezett bakui Global Grappling világbajnokságon két soproni versenyző is részt vett, ahonnan Táp Ferenc ezüst, Dénes Ákos pedig bronzéremmel térhetett haza.

Megköszönte a soproni Növényi Sportakadémiának és vezetőjének Babos Zoltánnak a lelkiismeretes munkát. Kiemelte, hogy Sopron a nemzet sportvárosa, számos sportszervezettel, edzővel, sportolóval és a mostani sportesemény is csak tovább színesíti a városi sportpalettát. Barcza Attil zárásként mindenkinek sportszerű, balesetmentes és jó hangulatú versenyzést kívánt. 


fotó: Griechisch Tamás

Növényi Norbert olimpikon, kick box, MMA és grappling világbajnok bevezetőjében megköszönte a szervezőknek a munkájukat, és reméli hogy ezzel Sopronban is hagyománnyá válhat a grappling bajnokság és lehetőség nyílik minden évben versenyt rendezni e sportágban, mely egyre népszerűbbé kezd válni hazánkban is. Annak a reményének is hangot adott, hogy a grappling növekvő népszerűsége idővel ki fogja juttatni majd az olimpiára.


fotó: Griechisch Tamás

Az első forduló legeredményesebb versenyzője Dénes Ákos lett, aki a soproni Növény Sportakadémia sportolója. A versenyek elején különdíjat vehetett át, majd taiko dobosok bemutatójával kezdetetét vette a bajnokság.

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek