| 2020. november. 9. | 1 perc olvasás

Grubits Flóra aranyra cserélte tavalyi ezüstjét

A Regősök húrján elnevezésű vers- és prózamondó versenyen már tavaly is sikerrel szerepelt Grubits Flóra, idén pedig a legjobb minősítést, azaz az arany oklevelet kapta.

Arany János Vörös rébék című versét szavalta a 9./0A osztályos licista, Grusbits Flóra a Budapesten megrendezett Regősök húrján című verseny országos döntőjén. Flóra tavaly már szerzett tapasztalatokat ezen a megmérettetésen, akkor is a legjobbak közé került és ezüst oklevéllel tért haza. Most önmagát is túlszárnyalta...

- Anyukám segített a felkészülésben, nagyon ért hozzá, de a Soproni Színitanodába is járok, ott is szereztem tapasztalatokat. A versenykiírással is ott találkoztam - meséli Flóra. Tavasszal volt az országos verseny elődöntője, akkor a járvány miatt nem lehetett személyes meghallgatások alapján kiválogatni a továbbjutó legjobbakat, videófelvételeket kellett a pályázóknak beküldenie. Grubits Flóra kiválóan megoldotta.

- A döntő viszont már élőben ment, és nagyon izgultam, de csak addig, míg a mikrofon elé nem álltam. Akkor már csak arra koncentráltam, hogy megérintse a hallgatókat a vers és amit át akarok adni vele. Ez a költemény nem könnyű, de a saját gondolataimat is tükrözi: nem minden az, aminek látszik... Jó érzés, amikor látom és érzem, hogy sikerült lekötnöm a figyelmet és a nézők átadják magukat annak a hangulatnak, amit én közlök a költő soraival - fogalmazza meg egy érett előadóművészt is lepipálva gondolatait Flóra. Csak azt sajnálja, hogy ebből a versenyből "kiöregedett", hiszen 14 év a maximált korhatár, de biztosak lehetünk benne, keres magának más megmérettetési lehetőséget. És akkor újra beszámolhatunk Grubits Flóra sikeréről.

Legnépszerűbb cikkek