| 2021. augusztus. 21. | 1 perc olvasás

Gulyás Gergely: nem tervez lezárást a kormány

Európában Magyarországon a legjobb a helyzet, viszont a negyedik hullám minket sem fog elkerülni. Azonban a negyedik hullám különbözni tud az előző háromtól, hiszen már nagyon sokan védettek a vírussal szemben, hiszen felvették az oltást – mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy minden olyan híresztelés téves, amely azt hangoztatja, hogy ismét lezárnák az országot. Ezt nem tervezi a kormány.
Szeptemberben újabb oltási kampányt hirdetnek, és hogy minél zökkenőmentesebben történjen az oltás, most már nemcsak a rezidensek, hanem a hatodéves orvostanhallgatók is beadhatják a vakcinát. ​A fiatalok oltásáról is gondoskodtak. Augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án az iskolákban oltópontok fognak üzemelni, így aki szeretné, be tudja oltatni magát.

A gazdasági helyzetet is áttekintette a kormány.
Nem várt teljesítmény az, hogy már elérte a gazdaság a járvány előtti szintjét. A mostani negyedéves adatokat tekintve megvalósítható a kormány azon ígérete, hogy 5,5 százalékos növekedés esetén a gyereket nevelő családok az átlagkereset határáig visszakapják az éves adójukat.

A mostani növekedés azt is lehetővé teszi, hogy a 13. havi nyugdíj folyamatos visszaépítése mellett, idén akár 50-56 ezres nyugdíjprémiumot is folyósítsanak.

Legnépszerűbb cikkek