| 2019. június. 6. | 1 perc olvasás

Gyakorlatorientált egyetemi képzések a GYSEV Zrt. bevonásával

Gyakorlatorientált képzésekben vehetnek részt a Soproni Egyetem hallgatói: az oktatási intézmény Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara együttműködési megállapodást kötött a GYSEV Zrt.-vel. Ennek értelmében a hallgatók tanulmányi idejük alatt gyakorlatban hasznosíthatják a vasúttársaságnál az egyetemen megszerzett elméleti tudásukat.

Az oktatási intézmény és a vasúttársaság megállapodásának célja a felsőfokú duális képzés biztosítása alap- és mesterképzési szinteken. Az alapképzési szakokon 2020 szeptemberétől indulhat a teljes képzés idejét lefedő duális képzés. Ennek keretében a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus–vendéglátás alapszakos nappali tagozatos hallgatók évente 22 hetet tölthetnek el a szakmai gyakorlóhelyen, így hasznosítva az egyetemi padban szerzett elméleti tudásukat.

Mesterképzésben a tervek szerint a Duális Képzési Tanács akkreditációt követően, már 2020 februárjában, keresztféléves képzés keretében megkezdődhet a gyakorlatorientált szakemberképzés a Pénzügy, Számvitel és Vállalkozásfejlesztés szakokon.

A gyakorlatorientált képzés a felek által közösen kidolgozott képzési terv szerint zajlik, melyben biztosítják az összhangot az elméleti és gyakorlati képzés között. A duális képzésben részt vevő hallgatók széleskörű ismeretekkel, hasznosítható szakmai gyakorlattal és versenyképes diplomával zárhatják az egyetemet, és léphetnek a munkaerőpiacra vagy kezdhetik meg pályafutásukat a vasúttársaságnál. A megállapodás által tovább erősödött a stratégiai partnerség a GYSEV Zrt. és a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar között. 

Borítókép forrása: Soproni Egyetem

Legnépszerűbb cikkek