Gyakornoki program – A pályakezdő fiatalok munkába állását segítik

  2018. május 29. - www.sopronmedia.hu

A pályakezdő fiatalok munkába állását támogató projektet mutatott be a Soproni Szakképzési Centrum. A mintegy 30 milliárd forintos, országos szintű pályázat célja az, hogy az iskolapadból kikerülő, 25 év alatti tanulók könnyebben helyezkedhessenek el.

A Soproni Szakképzési Centrum tagintézményeiben tanulók gyakorlati képzésben részesülnek, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy később jól tudják végezni a munkájukat. A tapasztalat mégis az, hogy sokan nehezen helyezkednek el alkalmazottként - általában a tapasztalat hiánya miatt -, ezért sokan inkább vállalkozóként próbálnak boldogulni. A probléma orvoslására a magyar kormány az Európai Unióval közösen egy olyan programot hirdetett, amely a fiatalok könnyű pályakezdését tűzte ki célul.

fotó: Griechisch Tamás

A kezdeményezésből a vállalkozások és a diákok is profitálhatnak, hiszen a projekt bértámogatást ad azoknak a cégeknek, amelyek a programban regisztrált gyakornokokat foglalkoztatják - emelte ki Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese. a projekt a tanulók számára azért hasznos, mert megszerezhetik azt a szakmai tapasztalatot, amely szükséges a munkaerőpiacon.

fotó: Griechisch Tamás

A keddi rendezvényre a projekthez kapcsolódott kis- és középvállalkozásokat várták a szervezők. Az eseményen résztvevők fontos információkat tudhattak meg a program részleteiről, adminisztrációs feladatairól és a gyakornokok foglalkoztatásáról.

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Kérem, várjon... Kérem, várjon...