| 2018. április. 6. | 1 perc olvasás

Gyalogló klubok – Sopronban több százan csatlakoztak az országos mozgalomhoz

Sopronban több százan csatlakoztak az Országos Gyalogló Idősklub mozgalomhoz. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére városunkban két klub is alakult, amelyek célja az egészség megőrzése, az aktív életmód támogatása és a közösségi kapcsolatok ápolása. Az első túrát pénteken délelőtt tartották a Lőverekben.

A vártnál is többen csatlakoztak a Soproni Gyalogló Klub első túrájához, mely a Lőverekben a buszfordulótól indult. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére városunkban két klub is alakult. Az egyik csütörtökönként, a másik szombatonként indít túrákat délelőtt 10 órai kezdettel.  Az első túrát Az Egészség Világnapja alkalmából szervezték. A résztvevőket Dr. Sütő Teréz az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke és  Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is köszöntötte.

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, hogy a nyugdíjas kor is számtalan lehetőséget nyújt a szabadidő hasznos eltöltésére, ilyen a közös túrázás is, mely a fiataloknak is példát nyújthat az egészséges életmódhoz, valamint  a közösségi élethez. 


fotó: Griechisch Tamás

A túra útvonalát hétről hétre szakavatott túravezető állítja össze figyelve arra, hogy könnyebb és nehezebb szakaszokból is álljon. A túrát pénteken Makk József vezette.

A Soproni Gyalogló Idősklub központi személyiségének és szószólójának Dr. Amberger Erzsébetet választották, aki egészségügyi szakemberként is támogatja a klubok működését, és saját maga is szenvedélyes túrázó. A szervezők szerint az együttes gyaloglás igazi közösségi tevékenység, amelyre nagy szükség van időskorban. A hetente induló programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek