| 2020. október. 10. | 2 perc olvasás

Gyalogló nap - 4 féle távon indulhattak a mozogni vágyók

A gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívja fel a figyelmet a Világ Gyalogló Nap. A program keretében országszerte több mint száz rendezvényen sétálhatnak, túrázhatnak együtt családok, iskolatársak, baráti társaságok. A gyaloglást népszerűsítő programnak Sopronban is komoly hagyománya van. A szervezők idén is többféle túraútvonallal és távval készültek a mozogni vágyóknak.

A hagyományokhoz híven idén is a testmozgás népszerűsítése céljából rendezték meg a Gyalogló Napot Sopronban. A résztvevők a Deák téri időjárásjelző állomástól indultak a 10, 27, és 38 km-es távok egyikén. A szervezők idén egy 5 km-es mesés túrával is készültek a gyerekeknek a Soproni Parkerdőben.  

-A Világ Gyalogló Nap egy európai szintű kezdeményezés melynek célja, a gyaloglás és a természetjárás népszerűsítése. A program keretében többféle távon vehetnek részt a túrázni vágyók. Idén a kisgyerekes családok számára egy mesés túrát is szerveztünk a Soproni Parkerdőben. A programok iránt idén is nagy volt az érdeklődés – mondta Tömördy Szabolcs, a Soproni Vándorok Túraegylet elnöke.


Fotó: Fodor Regina

Sopronban mindig is kiemelt szerepe volt a túrázásnak. A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Természetjáró Szakbizottság összefogásának köszönhetően jelenleg öt szakosztály működik a városban. 

-A Soproni Postás Természetjáró Szakosztállyal már 9-10 éve járjuk a természetet. A természet minden évszakban más arcát mutatja, ezért egész évben érdemes kirándulni. A szakosztályban egyre több az idős ember, ezért a nagyobb távok mellett 5 és 10-km-es távokat is szoktunk szervezni – tudtuk meg Szántóné Vörzsönits Erzsébettől a Soproni Postás Természetjáró Szakosztály vezetőjétől.


Fotó: Fodor Regina

-Sopronban a Természetjáró mozgalmaknak számtalan rendezvénye van. A mai programot a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával rendeztük meg, melyen a szakosztályok tagjai, a városiak és az ide látogató turisták is örömmel vesznek részt -mondta Szeverényi Béla, a Soproni Természetjáró Szakbizottság elnöke.

Szeverényi Béla, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség  Természetjáró Szakbizotság elnöke
Szeverényi Béla, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Természetjáró Szakbizotság elnöke
Fotó: Fodor Regina

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek