| 2019. június. 25. | 1 perc olvasás

Gyermekek szedtek levendulát Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastély levendulakertje idén is fogadja a Soproni Tankerület nyári táboros kisdiákjait a levendula virágzás és -szüret ideje alatt, továbbá folyamatosan múzeumpedagógiai foglalkozásokat is szervez.

A szabadban, szép környezetben, jó levegőn eltöltött program során a gyerekek levendulát szüretelnek, illatzsákot készítenek, megismerkednek a kertben található gyógynövényekkel.

A kert a levendulavirágzás ideje alatt, június 30-ig mindennap 10-18 óráig tart nyitva.

A levendula a virágzás függvényében a készlet erejéig, a helyszínen kapott aratótasakba, magáncélú felhasználásra gyűjthető. Belépőjegy: 500forint/1 db aratótasak, 800 forint/2 db aratótasak illetve 1100 forint/3 db aratótasak.

A fertődi Esterházy-kastély területén már az 1750-es években is volt olyan kertrész, ahol a zöldség- és gyümölcsfélék mellett a konyhára szükséges gyógy-és fűszernövényeket is megtermelték.

A levendulakertbe az elmúlt években közel 10.000 tő francia levendulát telepítettek, a virágzásuk egyre bőségesebb. A francia levendula mellett a kertben gyógynövények – zsálya, kakukkfű, rozmaring és a tárkony – is terem.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek