| 2018. május. 28. | 1 perc olvasás

Gyermeknap a fertőrákosi kőfejtőben - A tizenegyezredik látogatót köszöntötték

A soproni Viasz-Kádiné Folcz Judit és családja a fertőrákosi barlangszínház témaparkjának, valamint tanösvényének idei tizenegyezredik látogatói, őket köszöntötték a Soproni Petőfi Színház jelmezbe öltözött művészei a gyermeknapon.

A gyermeknapi rendezvényen bohóc, verklis, légvár, arcfestés, csillámtetoválás, szórakoztató programok, játékok, a Kuttyomfitty Bábszínház előadása várta kicsiket és nagyokat a témaparkban. A népszerű Barlangolón a soproni társulat jelmezbe öltözött művészeivel (Savanyu Gergellyel, Szabó Barbara Szofiával, Molnár Anikóval és Ács Tamással) járhatták be a Sopron és a Fertő-táj 7 csodájának egyikeként emlegetett fertőrákosi kőfejtőt, amely 2001 óta az UNESCO Világörökség része.


fotó: Szalay Károly

A családi rendezvény keretében köszöntötték a március végén indult szezon tizenegyezredik látogatóját, a soproni Viasz-Kádiné Folcz Juditot és családját. Ők az interneten olvastak a gyermeknapi eseményről, s eljöttek, hogy találkozhassanak kedvenc művészeikkel. Mindkét gyermekük rendszeres látogatója a soproni színháznak, ovis, illetve alsós bérlettel rendelkeznek. A család apró ajándékok mellett két tiszteletjegyet vehetett át Cinderella előadásra, amely Barlangszínházban látható az ExperiDance produkciójaként június elején ötször.


fotó: Szalay Károly

Izsó Katalin, a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház projektmenedzsere elmondta, hogy a 2016-os 30.660-ról tavaly már 35.700-ra emelkedett a kőfejtő és témapark látogatottsága. Ehhez hozzájárult a Barlangolóra keresztelt népszerű programjuk sikere is. A kőfejtő november elejéig várja a látogatókat. Ha az időjárási viszonyok kedveznek számukra és a közönség továbbra is a jelenleg tapasztalható dinamikus ütemben érdeklődik az egyedülálló helyszín, látnivalók, valamint a szervezett programok iránt, akkor jó esély nyílik arra, hogy elérjék a tervezett negyvenezres látogatószámot.


fotó: Szalay Károly

fotó: Szalay Károly

Legnépszerűbb cikkek