| 2019. június. 5. | 1 perc olvasás

Gyermeknapi meglepetések az Alsó-Lőverekben

Gyermeknap alkalmából 100 000 Ft készpénz adománnyal lepte meg Lagler András, a Hívószó Családvédő Alapítvány elnöke az idén negyvenedik születésnapját ünneplő Jegenye Sori Tagóvodát.

„Ajándékunkat az anyagi segítségen felül üzenet értékűnek is szánjuk. A család intézménye ma a globálisan zajló kulturális háború célkeresztjében van, ezért minden eddiginél nagyobb védelemre van szüksége. Bár Magyarország e tekintetben egy oázis, de mindent meg kell tennünk, hogy az is maradjon. Ezért tartjuk fontosnak minden olyan intézmény anyagi és erkölcsi támogatását, amelyek közvetve vagy közvetlenül a családokat szolgálják” – mondta el az adományozó. „A Jegenye Sori Óvoda négy évtizede magas színvonalon látja el feladatát, ezért szerettük volna kifejezni az Alsó-Lőverekben élők nevében is a megbecsülésünket az intézmény felé.”

„Nagyon jól esik ez a figyelmes gesztus, és őszintén a pénznek is van helye. Óvodánkban prioritást élvez a néphagyomány ápolása, ezért az adomány egy részét projektor vásárlására fordítjuk, hogy a gyermekekkel élménygazdag módon tudjuk feldolgozni a nemzeti kultúrát. Az összeg fennmaradó részéből pedig padokat és asztalokat szeretnénk készíttetni az udvarra, hogy óvodásaink minél több időt tudjanak szabad levegőn tölteni” - köszönte meg a támogatást Baranyai Éva, az óvoda intézményvezetője.

Szintén az Alsó-Lőverekben található a Családok Átmeneti Otthona és a Gyermekek Átmeneti Otthona, melynek lakóit pedig egy hatalmas fagylaltozásra hívta meg Lagler András, melyre az időjárás függvényben a következő napokban fog sor kerülni. A kiruccanásból nem maradhat ki a városrész egyik szimbóluma a KRESZ-park, mely az elmúlt években látványos megújuláson esett át, így a kialakított szabadtéri edzőpark élményelemei segítségével a résztvevők gyorsan lemozoghatják a több tucat gombóc fagylalt kalóriáit.

Legnépszerűbb cikkek