| 2020. június. 7. | 1 perc olvasás

Gyermekóra-évzáró postai úton

Június elején hagyományosan az évzáró ünnepségre, gyermeknapra, kirándulásra készülne a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Játékos magyar gyermekóra csoportja. Idén, a körülményekre való tekintettel egy vaskos gyermekpostával zárja az évet Dowas Katalin óvodapedagógus.

Az idén a koronavírus-járvány miatt túl korán fejeződött be az év a Játékos magyar gyermekóra két csoportjában. Pedig épp a második félévben várt volna megannyi program a gyerekekre, mesélte Dowas Katalin óvónő, aki már több, mint 15 éve vezeti a foglalkozást a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület berkein belül.


forrás: volksgruppen.orf.at

Már a húsvéti foglalkozás is elmaradt, pedig itt a magyar népszokásokon is nagy hangsúly van, így sok gyermek itt ismeri meg a locsolást. Húsvétra gyermekpostát állított össze az óvónő, versekkel, énekekkel, színezővel és ennek oly nagy sikere volt, hogy most az év végén egy egészen vaskos kötetet állított össze kis védenceinek Dowas Katalin.

A posta bár nem pótolhatja a közös játék, a programok, kirándulások örömét, de a szülőkkel mondókákat, meséket olvasni – két nyelven – talán segít áthidalni ezt az időszakot.

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület támogatta az ötletet, Klenner Lívia és Prascsaics Carmen 30 csomagot adtak postára. Az egyesület könyvtára is látogatható már, itt gyermekkönyveket, meséskönyveket, de akár CD-t, hangoskönyveket is ki lehet kölcsönözni.


forrás: volksgruppen.orf.at

A kultúregyesület őszig szünetelteti programjait, a tervek szerint a Játékos magyar gyermekóra szeptemberben folytatódik, az egészségmegóvás érdekében lehet, hogy kisebb létszámmal, akár több csoportban.

Legnépszerűbb cikkek